Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.

AIKUISKOULUTUS JA OPPISOPIMUS

TOISEN ASTEEN KOULUTUS

YLEISSIVISTÄVÄ KOULUTUS

Koulutushaku

Saskyn mallille palkinto Opetushallituksen kilpailussa

11.10.2016

Sastamalan koulutuskuntayhtymä (SASKY) pääsi palkittujen joukkoon Opetushallituksen valtakunnallisessa kilpailussa: Ammatillisen koulutuksen parhaat käytännöt. Kilpailuun ilmoitettiin kaikkiaan 151 ehdotusta, joista 19 kutsuttiin tarkemmin esiteltäväksi seminaariin Helsinkiin. Näistä ehdotuksista viisi parasta palkittiin. Palkituille malleille yhteistä on työelämää vastaavien tilojen ja käytäntöjen tuominen osaksi oppilaitosten oppimisympäristöjä. SASKYn ehdotus kuului kilpailussa teemaan Työelämäyhteistyö ja koulutuksen vaikuttavuus. 

SASKYn palkinnon perustelujen mukaan käytäntö edistää opiskelijoiden osaamisen työelämävastaavuutta, tarjoaa erilaisia oppimispolkuja, edistää työllistymistä ja yrityksissä työskentelevien osaamisen jatkuvaa kehittymistä. 

Käytäntö, jolla SASKY osallistui kilpailuun, on yhteistyömalli, jossa koulutuksen järjestäjä toteuttaa yrityksen kanssa yhdessä uuden oppimisympäristön tai kehittää nykyisiä oppimisympäristöjä ja aloittaa niihin liittyvän laajennetun työssäoppimiskäytännön. Menetelmän tavoitteena on yritysten kilpailukyvyn edistäminen ja tukeminen kouluttamalla osaavaa henkilöstöä. Tiivis yhteistyö alueen yrittäjien kanssa mahdollistaa tarvelähtöisen koulutuksen ja hankittujen koneiden ja laitteiden tai kokonaisten oppimisympäristöjen tehokkaan, ympärivuotisen käytön. 

SASKYllä on menetelmän mukaisesta toiminnasta kokemusta lähes kymmenen vuoden ajalta. Tällä hetkellä SASKYllä on käynnissä kuvatun käytännön mukainen yhteistyö mm. Vexve Oy:n, Fortaco Oy:n, Purso Oy:n ja Keikyän Kivi Oy:n kanssa.

Palkittavat ja seminaarissa esiteltävät käytännöt valitsi yhteistyössä Opetushallituksen kanssa arviointiraati, jossa ovat olleet edustettuina työ- ja elinkeinoministeriö, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Suomen Kuntaliitto ry, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry, Elinkeinoelämän keskusliitto EK ry, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, Suomen Yrittäjät ry, Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto - SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi - OSKU ry. 

Lisätietoja kilpailusta:
http://www.oph.fi/ajankohtaista/tiedotteet/101/0/ammatillisen_koulutuksen_parhaita_kaytantoja_palkitaan

Lisätietoa SASKYn kilpailuehdotuksesta:
https://hyvatkaytannot.oph.fi/kaytanto/2245/?q=aa23638dc5a086e54ce4831d5f9f63f3

 

Takaisin

Toiminnan takaa Netland AppRunner Kirjaudu ylläpitotilaan Windows-työasematunnuksellasi Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi