Siirry sisältöön

#saskylaiset – Liisan opiskelijatarina

Olen Liisa Olkinuora ja opiskelen graafista suunnittelua Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa ja valmistun nyt keväällä. Aikaisemmin olen opiskellut ammatilliset perustutkinnot maatalous- ja hoReCa-alalta sekä ollut molemmista työelämässä. Koronapandemiasta johtuen jouduin pitkälle lomautusjaksolle kokin työstä, jonka vuoksi päätin ottaa rohkean hypyn tuntemattomaan ja lähteä opiskelemaan graafista suunnittelua.

Mustaan paitaan pukeutunut opiskelija seisoo pöydän ääressä, jossa on kannettava tietokone.

Laajan osaamispohjan tarjoava koulutus

Opiskeluni Ikatalla on ollut ainutlaatuinen kokemus, ammattitaitoiset opettajat tukevat jokaisen opiskelijan henkilökohtaista tapaa luoda asioita, säilyttäen tekemisessä kuitenkin ammattialalla vaadittavat tiedot ja taidot. Tänä päivänä työelämässä moniosaajuus on valttikortti. Ikatalla olen saanut pohjakosketusta graafikon perustehtäviin kuuluvista töistä kuten logosuunnittelusta, taittotöistä ja verkkosivujen ulkoasusuunnittelusta. Näiden lisäksi opiskelujen aikana olemme käyneet läpi animaatioita, videokuvausta, pakkaussuunnittelua, valokuvausta, perinteistä piirtämistä sekä maalaamista, kirjan kansisuunnittelua ja paljon muuta.

Kaikkia ei puserreta saman muotin läpi, opiskelija saa vapauden kehittyä haluamaansa suuntaan.

Liisa Olkinuora

Asiakastyöt tuovat itsevarmuutta tekemiseen

Opintojen aikana tehdään myös oikeita asiakastöitä, mitkä ovat elintärkeitä oman portfolion luonnissa. Olin toiminut sivutoimisesti yrittäjänä jo ennen Ikatalle tuloa, mutta opiskelujen myötä syvennyin yrittäjämäiseen toimintaan paremmin. Olen saanut opettajien kautta asiakastöitä, jotka ovat tuoneet itsevarmuutta omaan tekemiseen ja ammattimaiseen toimintaan.

Näkymä henkilön olan takaa läppärille, jonka näytöllä on esite graafisesta suunnittelusta.

Graafisen suunnittelijan rajat ja luovuuden vapaus

Alassa kohtaavat mielestäni kaksi hieman ristiriitaistakin piirrettä; graafinen suunnittelija luo aina jotain tarpeen pohjalta toimivaksi ja tarkoituksenmukaiseksi visuaaliseksi kokonaisuudeksi. Toisaalta taas yksilön oma kädenjälki saa näkyä ja se luo kentälle mahtavalla tavalla erilaisia lopputuloksia. Ikatalla opiskelu on antanut minulle äärimmäisen hyvät taidot työelämää tai vaikkapa jatkokouluttautumista varten.

Pöydän äärellä istuva henkilö. Pöydällä läppäri, jonka näytöllä on kuvitettu metsämaisema. Pöydällä ja henkilön kädessä on kuvitettua metsämaisemaa tulostettuna paperille.

Jos haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija-​ ja uraohjauspalveluumme.