Kansainvälisyys on makeata!

Vammalan ammattikoulussa pidettiin 28.4. kokkauspaja Pietarin Venäjän perinteisen kulttuurin oppilaitoksen kanssa. Pajassa valmistettiin venäläistä piparkakkua ”prjanikia” ja suomalaista mustikkakukkoa.

Prjanikin valmistusta veti Pietarin oppilaitoksen ravintola- ja catering-alan ammattiopettaja Boris Alešin. Samalla Boris kertoi prjanikin historiasta ja sen valmistuksen salaisuuksista.

Perinteisen kulttuurin oppilaitoksessa on moderni interaktiivinen keittiö, joten valmistusprosessin seuraaminen oli helppoa ja mukavaa.

Kun prjanikit saatiin valmiiksi, siirryttiin mustikkakukon valmistamiseen. Perinteisen suomalaisen leivonnaisen valmistusta opasti Ravintola Wareliuksen ravintolavastaava Hanna Niemi. Hanna kertoili venäläisille partnereille leivonaisen synnystä ja tarjoiluvaihtoehdoista.

Molempien leivosten reseptit oli käännetty etukäteen, ja pajassa toimi tulkkina Saskyn kv-assistentti Nikolay Karpov, mikä varmisti molemminpuolisen ymmärryksen ja antoi osallistujille mahdollisuuden kysellä esim. resepteistä, yhteistyökoulusta ja toisesta maasta.

Paja oli nauhoitettu, mikä mahdollistaa jatkossa sen tulosten hyödyntämistä Saskyn ravintola- ja catering alan opetuksessa. Lisäksi tallennetta voidaan käyttää kv-infoissa.

Molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä työn tuloksiin.

Suomessa tehdyt prjanikit
Venäjällä tehty mustikkakukko

Näin helposti nykytekniikan välityksellä päästiin hetkeksi toiseen maahan, eikä vierailun aikana kukaan jäänyt ilman tekemistä!

Venäjän perinteisen kulttuurin oppilaitoksen pajaan osallistuneet opiskelijat.