Siirry sisältöön

Esihenkilöille

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Neljä ihmistä keskustelemassa pöydän ääressä.
Oppilaitos:
Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus
Koulutustyyppi:
Ammattitutkinto
Teemat:
Johtaminen, esihenkilötyö ja yrittäjyys, Liiketoiminta
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Lähiesimiestyön ammattitutkinnolla valmiuksia omaan esihenkilötyöhön

Lähiesimiestyön ammattitutkinnossa kehität osaamistasi tiimin ohjaamisessa, saat ideoita ja malleja työyhteisön kehittämiseen ja uusien työntekijöiden tai opiskelijoiden perehdyttämiseen sekä valmiuksia hoitaa työpaikalla eteen tulevia tilanteita kestävästi ja inhimillisesti. Tutkinnon suorittanut henkilö osaa suunnitella ja ohjata työryhmän toimintaa ja hänellä on lisäksi hyvät viestinnälliset valmiudet sekä perustiedot esihenkilötyöstä.

Tämä esihenkilöille suunnattu lähiesimiestyön ammattitutkinto (150 osp) toteutaan verkko-opintoina. Osaamista hankitaan oppisopimuksella omassa työssä, 1-2 kertaa kuukaudessa pidettävissä vuorovaikutteisissa verkkotapaamisissa, asiantuntijakohtaamoissa ja reflektoimalla opittua yksin sekä oppimistiimin kanssa. Opetusmenetelmänä on tiimioppiminen. Esihenkilötyön tekemistä ja johtamista tarkastellaan tiimityöskentelyn ja valmentamisen näkökulmasta sekä kannustetaan osallistujia rohkeisiin kokeiluihin.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittanut voi toimia päivittäisjohtamisen tehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesimiehenä tai työryhmän vetäjänä.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

 • Lähiesimiestyön ammattitutkinto

  Paikkakunta
  Verkkototeutus – Mänttä-Vilppula
  Hakuaika
  25.09.2023 — 29.02.2024
  Koulutus alkaa
  30.1.2024
  Lisätietoa

  Esihenkilöille suunnattu lähiesimiestyön ammattitutkinto (150 osp) toteutaan
  verkko-opintoina. Osaamista hankitaan oppisopimuksella omassa työssä, 1-2 kertaa kuukaudessa pidettävissä vuorovaikutteisissa verkkotapaamisissa, asiantuntijakohtaamoissa ja reflektoimalla opittua yksin sekä oppimistiimin kanssa.

  Opinnot on suunnattu esihenkilötehtävissä toimiville, tiimin vetäjille tai lähiesihenkilötehtäviin siirtyville, jotka tarvitsevat intoa ja työkaluja oman esihenkilötyön kehittämiseen. Koulutus antaa sinulle varmuutta tiimin ohjaamiseen ja perehdyttämiseen, ideoita ja malleja toiminnan kehittämiseen sekä valmiuksia esihenkilötyössä onnistumiseen.

  Opetusmenetelmänä on tiimioppiminen. Esihenkilötyön tekemistä ja johtamista tarkastellaan tiimityöskentelyn ja valmentamisen näkökulmasta sekä kannustetaan osallistujia rohkeisiin kokeiluihin.

  Kustannukset
  Opiskelumaksu 150 € (alv 0 %), oppisopimuskoulutus on maksuton.

Kenelle koulutus sopii?

Opinnot on suunnattu esihenkilötehtävissä toimiville, tiimin vetäjille tai lähiesihenkilötehtäviin siirtyville, jotka tarvitsevat intoa ja työkaluja oman esihenkilötyön kehittämiseen.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta Lähiesimiehenä toimiminen, sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito aidoissa työtilanteissa.

Valinnaiset tutkinnon osat:
• Kehittämissuunnitelma
• Asiakassuhteiden hoito
• Toiminnan kannattavuus
• Henkilöstötyö

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelumaksu on 150 € (alv 0 %), oppisopimuskoulutus on maksuton.