Siirry sisältöön

Kunta-ala | Satakunta

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Neljä ihmistä keskustelemassa pöydän ääressä.
Oppilaitos:
Sasky oppisopimus- ja työelämäpalvelut
Koulutustyyppi:
Ammattitutkinto
Teemat:
Johtaminen, esihenkilötyö ja yrittäjyys, Liiketoiminta
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Lähiesimiestyön ammattitutkinnolla valmiuksia kunta-alalle

Lähiesimiestyön ammattitutkinnossa kehität osaamistasi tiimin ohjaamisessa, saat ideoita ja malleja työyhteisön kehittämiseen ja uusien työntekijöiden tai opiskelijoiden perehdyttämiseen sekä valmiuksia hoitaa työpaikalla eteen tulevia tilanteita kestävästi ja inhimillisesti. Tutkinnon suorittanut henkilö osaa suunnitella ja ohjata työryhmän toimintaa ja hänellä on lisäksi hyvät viestinnälliset valmiudet sekä perustiedot esihenkilötyöstä.

Tämän julkisen sektorin toimijoille suunnattu kokonaisuus koostuu sinulle henkilökohtaisesti laaditun suunnitelman mukaisesti valmennuksesta sekä työssäoppimisesta ja opittujen asioiden hyödyntämisestä omassa työssä. Koulutuspäivät tarjoavat mahdollisuuden oman osaamisen reflektointiin ja aktiiviseen vuorovaikutukseen muiden osallistujien kanssa. Päivien aikana saadut opit ja vinkit, opiskelijoiden jakamat kokemukset sekä henkilökohtainen ohjaus auttavat sinua kehittämään osaamistasi tulevaisuuden työelämän tarpeisiin.

Koulutusohjelma toteutetaan yhteistyössä Kuntavalmennuksen ammattilaistiimin kanssa. Vaihtuvat kouluttajat ovat omien alojensa asiantuntijoita. Heistä jokainen työskentelee kouluttamallaan alalla, jonka ansiosta he tunnistavat työelämän kehittymistarpeet. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, sisältäen sekä lähiopetusta että livevalmennusta verkossa (Teams/Zoom). Lähitapaamiset pidetään Huittisissa.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittanut voi toimia päivittäisjohtamisen tehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan lähiesimiehenä tai työryhmän vetäjänä.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

 • Lähiesimiestyön ammattitutkinto, kunta-ala Satakunta

  Paikkakunta
  Oppisopimus
  Hakuaika
  24.01.2024 — 15.02.2024
  Koulutus alkaa
  13.3.2024
  Lisätietoa

  Lähiesihenkilöiden koulutusohjelma tarjoaa tukea niin arjen työhön kuin haastaviinkin esihenkilötehtäviin. Ohjelman ytimessä ovat kehittämisosaaminen ja tämän päivän työyhteisöosaaminen. Osallistumalla ohjelmaan saat loistavan tilaisuuden myös verkostoitua ja saada vertaistukea muilta esihenkilöiltä. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, sisältäen sekä lähiopetusta että livevalmennusta verkossa (Teams/Zoom). Lähitapaamiset pidetään Huittisissa.  Opinnot koostuvat sinulle henkilökohtaisesti laaditun suunnitelman mukaisesti valmennuksesta sekä työssäoppimisesta ja opittujen asioiden hyödyntämisestä omaan työhön. Koulutuspäivät tarjoavat mahdollisuuden oman osaamisen reflektointiin ja aktiiviseen vuorovaikutukseen muiden osallistujien kanssa. Päivien aikana saadut opit ja vinkit, opiskelijoiden jakamat kokemukset sekä henkilökohtainen ohjaus auttavat sinua kehittämään osaamistasi tulevaisuuden työelämän tarpeisiin.

  Koulutusohjelma toteutetaan yhteistyössä Kuntavalmennuksen ammattilaistiimin kanssa. Vaihtuvat kouluttajat ovat omien alojensa asiantuntijoita. Heistä jokainen työskentelee kouluttamallaan alalla, jonka ansiosta he tunnistavat työelämän kehittymistarpeet.

  Oppisopimuksen solmiminen edellyttää päätoimista työpaikkaa ja esihenkilötehtäviä, jossa kehittää omaa osaamistaan. Oppisopimuskoulutuksessa nimetään työpaikkaohjaaja, joka vastaa oppimisen ohjauksesta työpaikalla.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on suunnattu julkisen sektorin lähiesihenkilöille tai muuten vastuullisessa päivittäisjohtamisen roolissa toimiville. Koulutusohjelma soveltuu myös esihenkilö sijaistaville henkilöille.

Koulutuksen sisältö

Koulutuspäivien aiheet mukailevat Lähiesimiestyön ammattitutkinnon perusteita ja koulutuksen aikana suoritetaan Lähiesimiestyön ammattitutkinto sisältäen seuraavat tutkinnon osat:

Alustava aikataulu 2024-2025

13.3. Esihenkilö suunnannäyttäjänä
18.4. Perehdyttäminen
23.5. Minä, osaamiseni ja tiimini
29.8. Tuloksellinen lähijohtaminen
12.9. Kehittämisen ABC
3.10. Jännitteisten tilanteiden kohtaaminen ja korjaaminen
7.11. Työsuhdeosaaminen
5.12. Asiakkuusosaaminen ja digitalisaatio
23.1. Hyvinvoiva esihenkilö – hyvinvoiva tiimi
13.2.Vaikuttava viestijä
13.3. Osallistava esihenkilö
10.4. Muutosviestintä ja tiedon jakaminen

Kysyttävää koulutuspäivien sisällöstä? Ota yhteyttä:

Anne Enckelman
Kuntavalmennus
puh. 0400 720 575
anne(at)kuntavalmennus.fi

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Oppisopimus

Oppisopimuksen solmiminen edellyttää päätoimista työpaikkaa ja esihenkilötehtäviä, joissa kehittää omaa osaamistaan. Oppisopimuskoulutuksessa nimetään työpaikkaohjaaja, joka vastaa oppimisen ohjauksesta työpaikalla.

Kysymyksiä oppisopimuksesta? Ota yhteyttä