Elintarvikealan perustutkinto
Tavoitteet
Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut työskentelee elintarvikkeiden valmistajana, leipuri-kondiittorina, lihatuotteiden valmistajana tai meijeristinä yritystoiminnan periaatteiden ja kestävän toimintatavan mukaisesti myös vaihtelevissa olosuhteissa ja kansainvälisessä ympäristössä. Hän noudattaa elintarvikealan laatu- ja hygieniavaatimuksia, valmistaa, pakkaa ja varastoi elintarvikkeita kuten ruokavalmisteita, makeisia ja juomia, leipomotuotteita, lihatuotteita ja maitotuotteita, seuraa ja säätää elintarvikkeiden valmistusprosessia sekä käyttää koneita ja laitteita. Hän toimii luotettavasti, vastuullisesti ja oma-aloitteisesti ja työyhteisössään yhteistyökykyisesti ja asiakaspalveluhenkisesti. Hän suunnittelee omaa työtään ja tulkitsee ohjeita. Hän ottaa vastuun omista töistään, arvioi omaa työsuoritustaan ja kehittää ammattitaitoaan.
Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut henkilö voi toimia osaamisalansa mukaisesti seuraavissa työtehtävissä:
Jatko-opintomahdollisuudet
Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Luonteva jatko-opintoväylä on tekniikan ja liikenteenalan ammattikorkeakoulututkinto, insinööri(AMK).Yliopistossa voi suorittaa esimerkiksi tekniikan kandidaatin, maisterin ja diplomi-insinöörin tutkinnon tutkinnon. Ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot antavat jatkokoulutusmahdollisuuden ammatillisen opettajan työtehtäviin.
Koulutuksen rakenne
Kaikille pakolliset ammatilliset tutkinnon osat ovat elintarviketuotannossa toimiminen ja elintarvikeprosessin ohjaus ja käynnissäpito. Lisäksi on suoritettava osaamisalan mukaisesti osa: elintarvikkeiden valmistus
Näiden pakollisten tutkinnon osien lisäksi suoritetaan valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia, joilla vahvistetaan osaamista erilaisissa valmistusmenetelmissä ja tuotannoissa toimimisessa.
Lisätietoja antaa
Riina Sunila, koulutuspäällikkö,
Sähköposti: riina.sunila@sasky.fi,
Puhelin: 0400 845 001,