Lataa pdf

Kesäksi töihin kahvilaan tai ravintolaan!

Koulutusaika: 9.3.2023 – 20.4.2023
Hakuaika: 17.1.2023 – 24.2.2023

Koulutuksen kuvaus

Kesäksi töihin kahvilaan tai ravintolaan!
Kerrytä samalla opintojasi!

Suorita kahvilapalvelut 10 osp -tutkinnon osa yhdistäen opiskelua Mäntän seudun koulutuskeskuksessa keväällä ja työpaikalla kesällä. Kesän lopulla näytät osaamisesi työpaikalla. Saat todistuksen tutkinnon osasta, jonka voit hyväksi lukea omaan tutkintoosi. Voit ilmoittautua koulutukseen, jos olet syntynyt 2007 tai aikaisemmin.

Kahvilapalvelut 10 osp, ammattitaitovaatimukset:
Opiskelija osaa
– valmistautua asiakaspalvelutilanteisiin
– palvella asiakkaita, myydä ja tarjoilla kahvilan ruoka- ja juomatuotteita
– rekisteröidä myyntiä ja laskuttaa asiakkaita
– hyödyntää alakohtaista kielitaitoa asiakaspalvelussa
– tehdä työvuoron tilityksen ja valmistella seuraavaa työvuoroa
– arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä

Koulutuksen sisältö

Lähiopetus Mäntän seudun koulutuskeskuksessa 9.3.-20.4.2022 (Bistro Intola, Cafe Into) ja oppimistehtävät verkossa huhti-toukokuussa, oppimispäiväkirja työssäoppimisen ajalta.

To 9.3.2023 klo 16-18 Infotilaisuus ja opintojen aloitus anniskelu- ja hygieniapassitesti-infot

To 30.3.2023 klo 16-19 Kahvilan asiakaspalvelussa toimiminen

To 13.4.2023 klo 15-20 Hygieniapassitesti MSKK:n ruokasalissa (infopaketti ja testi 15€)
– Erikoiskahvit ja anniskelu kahvilassa
– Tarjoilutekniikoita ja työergonomiaa
– Cafe Into MSKK, Virtasalmentie 14

Työskentelyä kesällä oppisopimuksella (vähintään 5 viikkoa, SASKYn opettajan ohjaus, opiskelija hakee työssäoppimispaikkaa itsenäisesti). Toteutus on mahdollinen myös koulutussopimuksella, jolloin työ on palkatonta.
Osaamisen osoittaminen näytössä elokuussa, viimeistään syyskuussa (arvioijana SASKY:n opettaja ja työelämän edustaja).
Todistus suoritetusta tutkinnon osasta (SASKY).
Mahdollinen hyväksiluku omassa oppilaitoksessa.

To 27.4.2022 klo 15-20 Anniskelupassi, koe (MSKK, Ruokasali)
Kahvilassa tarjottavien tuotteiden valmistusta
– Kassatyöskentelyn perusteet
– Cafe Into MSKK, Virtasalmentie 14.

Muuta huomioitavaa

Hakeutuminen 24.2.2023 mennessä.

Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman laatiminen SASKY/MSKK:n vastuuopettajan kanssa vko 10-11.

Lisätietoja antaa

Anu Huhtala, opettaja
Matkailu-, ravitsemis- ja cateringala
anu.huhtala@sasky.fi, p. 044 7288 815

Hae koulutukseen