Lataa pdf

Kohti ammatillista koulutusta, (koulutus nro 709301), Työvoimakoulutus

Koulutusaika: 17.4.2023 – 28.4.2023
Hakuaika: 20.2.2023 – 10.4.2023

Koulutuksen kuvaus

Tämä lyhyt koulutus on tarkoitettu kaikille, joilla ei ole ammattia tai jotka ovat ammatillisen koulutuksen tarpeessa, mutta eivät vielä ole löytäneet omaa alaansa. Koulutus sopii myös sellaisille, jotka haluavat lisää tietoa eri alojen työllistymismahdollisuuksista ja tutustua eri aloihin. Koulutus tähtää juuri sinulle sopiviin ammatillisiin tutkinto-opintoihin hyvin työllistävillä aloilla, esimerkiksi liiketoiminnan, sosiaali- ja terveysalan, ravintola-cateringalan tai puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutuksissa.

Koulutuksen päämääränä on löytää sinulle sopiva ammatillinen koulutus. Mahdollisia jatkoaskelia ovat esimerkiksi ammatillisen koulutuksen aloittaminen tai työkokeilu.
Koulutuksessa saat niin ryhmä- ja yksilömuotoista ohjausta ammatinvalintaan, tietoa työmarkkinoista ja vahvistusta työelämätaitoihisi. Saat tietoa eri koulutusvaihtoehdoista: miten ja missä opiskella alaa ja mikä sinua kiinnostaa. Pääset tutustumaan eri alojen työpaikkoihin opinto-ohjaajien ja opettajien avustuksella.

Koulutuksessa saat opinto-ohjausta ja runsaasti tietoa ammatillisista koulutuksista myös muissa oppilaitoksissa. Jokaiselle opiskelijalle tehdään koulutuksessa henkilökohtainen jatkosuunnitelma, kuten esimerkiksi hakeutuminen ammatilliseen koulutukseen.

Hakeutuminen koulutukseen te-palveujen kautta (te-palvelut.fi).

Koulutuksen sisältö

Koulutus on täysipäiväistä opiskelua. Kesto on lähtökohtaisesti kymmenen päivää, mutta sitä voidaan tarpeesi mukaan jatkaa. Opetus voi koostua lähi-, etä- ja verkko-opetuksesta sekä vierailuista työpaikoilla ja oppilaitoksissa. Koulutukseen ei sisälly lomajaksoa.

Koulutuksessa perehdytään
– hyvin työllistäviin aloihin,
– eri ammatteihin ja niiden soveltumiseen,
– koulutukseen hakeutumiseen ja opiskelijavalintaan,
– eri koulutusvaihtoehtoihin,
– opiskelussa tarvittaviin digitaitoihin
– työnhakuun ja
– jatkosuunnitelman laatimiseen.

Koulutuksen aikana pääset tutustumaan Saskyn laajaan koulutustarjontaan.Tutustu lisää: sasky.fi/hakijalle

Kenelle

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Kustannukset opiskelijalle

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea osoitteesta https://www.te-palvelut.fi/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta-koulutus/tyovoimakoulutus/haku-ja-valinta . Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Muuta huomioitavaa

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9.00-16.15 numerosta 0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta .

Lisätietoja antaa

Sasky koulutuskuntayhtymä, koulutuskoordinaattori Minnaliisa Lampi, puh. 040 167 9050, minnaliisa.lampi@sasky.fi.

Pirkanmaan TE-toimisto, Essi Kerttula, essi.kerttula@te-toimisto.fi.