Lataa pdf

Kohti ammatillista koulutusta (koulutusnumero 701740), työvoimakoulutus

Koulutusaika: 22.11.2021 – 3.12.2021
Hakuaika: 20.9.2021 – 10.11.2021

Koulutuksen kuvaus

Tämä lyhyt koulutus on tarkoitettu kaikille, joilla ei ole ammattia tai jotka ovat ammatillisen koulutuksen tarpeessa, mutta eivät vielä ole löytäneet omaa alaansa.
Koulutus sopii myös sellaisille, jotka haluavat lisää tietoa eri alojen työllistymismahdollisuuksista ja tutustua eri aloihin.
Koulutus tähtää juuri sinulle sopiviin ammatillisiin tutkinto-opintoihin hyvin työllistävillä aloilla, esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan, kone- ja tuotantotekniikan, ravintola-cateringalan, rakennusalan tai puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutuksissa.

Lisätietoja ja hakulomake te-palveluiden verkossa: Haussa oleva työvoimakoulutus – Haku hakutekijöillä (te-palvelut.fi)

Koulutuksen sisältö

Koulutus on täysipäiväistä opiskelua. Kesto on lähtökohtaisesti kymmenen päivää, mutta sitä voidaan tarpeesi mukaan jatkaa. Opetus voi koostua lähi-, etä- ja verkko-opetuksesta sekä vierailuista työpaikoilla ja oppilaitoksissa. Koulutukseen ei sisälly lomajaksoa.

Koulutuksessa perehdytään
– hyvin työllistäviin aloihin,
– eri ammatteihin ja niiden soveltumiseen,
– koulutukseen hakeutumiseen ja opiskelijavalintaan,
– eri koulutusvaihtoehtoihin,
– opiskelussa tarvittaviin digitaitoihin
– työnhakuun ja
– jatkosuunnitelman laatimiseen.

Kohti ammatillista koulusta -koulutus järjestetään alla olevissa Saskyn oppilaitoksissa:
1. Hämeenkyrö, Ammatti-instituutti Iisakki
2. Ikaalinen, Ideakampus; Ikaalisten kauppaoppilaitos ja Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos
3. Mänttä, Mäntän seudun koulutuskeskus
4. Parkano, Ammatti-instituutti Iisakki
5. Sastamala, Vammalan ammattikoulu
6. Tampere, Tampereen palvelualan ammattiopisto

Koulutuksen aikana pääset tutustumaan Saskyn laajaan koulutustarjontaan. Lue lisää mahdollisuuksista koulutusoppaasta osoitteessa https://sasky.fi/wp-content/uploads/2020/11/koulutusopas_netti.pdf .

Muuta huomioitavaa

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Valintahaastatteluun kutsutaan koulutushakemuksen perusteella, joten täytäthän hakemuksesi huolellisesti. Kerro hakemuksesi tarkemmissa perusteluissa, mihin koulutusilmoituksessa mainituista oppilaitoksista haluaisit mennä suorittamaan koulutusta. Kerro hakemuksessasi myös kiinnostuksestasi koulutukseen.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi .
– Hakuaika koulutukseen päättyy 10.11.2021
– Koulutus alkaa 22.11.2021 ja loppuu 3.12.2021.

Jos tarvitsemme vielä lisätietoja hakemukseesi liittyen, soitamme sinulle tai järjestämme tapaamisen videoyhteydellä.

Lisätietoja antaa

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9.00-16.15 numerosta 0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta .

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea osoitteesta https://www.te-palvelut.fi/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta-koulutus/tyovoimakoulutus/haku-ja-valinta . Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Koulutuksen yhteyshenkilöt
– Sasky koulutuskuntayhtymä, koulutuskoordinaattori Minnaliisa Lampi, puh. 040 167 9050, minnaliisa.lampi@sasky.fi.
– Pirkanmaan TE-toimisto, Annariina Rautio, puh. 0295 045 852, annariina.rautio@te-toimisto.fi.