Lataa pdf

Kohti ammatillista koulutusta (nro 709301), työvoimakoulutus

Koulutusaika: 21.11.2022 – 2.12.2022
Hakuaika: 6.10.2022 – 8.11.2022

Koulutuksen kuvaus

Tämä lyhyt koulutus on tarkoitettu kaikille, joilla ei ole ammattia tai jotka ovat ammatillisen koulutuksen tarpeessa, mutta eivät vielä ole löytäneet omaa alaansa. Koulutus sopii myös sellaisille, jotka haluavat lisää tietoa eri alojen työllistymismahdollisuuksista ja tutustua eri aloihin. Koulutus tähtää juuri sinulle sopiviin ammatillisiin tutkinto-opintoihin hyvin työllistävillä aloilla, esimerkiksi liiketoiminnan, sosiaali- ja terveysalan, kone- ja tuotantotekniikan, ravintola-cateringalan, rakennusalan tai puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutuksissa.

Koulutuksen päämääränä on löytää sinulle sopiva ammatillinen koulutus. Mahdollisia jatkoaskelia ovat esimerkiksi ammatillisen koulutuksen aloittaminen tai työkokeilu.
Koulutuksessa saat niin ryhmä- ja yksilömuotoista ohjausta ammatinvalintaan, tietoa työmarkkinoista ja vahvistusta työelämätaitoihisi. Saat tietoa eri koulutusvaihtoehdoista: miten ja missä opiskella alaa ja mikä sinua kiinnostaa. Pääset tutustumaan eri alojen työpaikkoihin opinto-ohjaajien ja opettajien avustuksella.
Koulutuksessa saat opinto-ohjausta ja runsaasti tietoa ammatillisista koulutuksista myös muissa oppilaitoksissa. Jokaiselle opiskelijalle tehdään koulutuksessa henkilökohtainen jatkosuunnitelma, kuten esimerkiksi hakeutuminen ammatilliseen koulutukseen.

Koulutuksen sisältö

Koulutus on täysipäiväistä opiskelua. Kesto on lähtökohtaisesti kymmenen päivää, mutta sitä voidaan tarpeesi mukaan jatkaa. Opetus voi koostua lähi-, etä- ja verkko-opetuksesta sekä vierailuista oppilaitoksissa. Koulutukseen ei sisälly lomajaksoa. Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on suomen kielen taito ja perus it-taidot.
Koulutuksessa perehdytään
– hyvin työllistäviin aloihin,
– eri ammatteihin ja niiden soveltumiseen,
– koulutukseen hakeutumiseen ja opiskelijavalintaan,
– eri koulutusvaihtoehtoihin,
– opiskelussa tarvittaviin digitaitoihin
– työnhakuun ja
– jatkosuunnitelman laatimiseen.

Kohti ammatillista koulusta -koulutus järjestetään alla olevissa Saskyn oppilaitoksissa:
1. Hämeenkyrö, Ammatti-instituutti Iisakki
2. Ikaalinen, Ideakampus; Ikaalisten kauppaoppilaitos ja Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos
3. Mänttä, Mäntän seudun koulutuskeskus
4. Parkano, Ammatti-instituutti Iisakki
5. Sastamala, Vammalan ammattikoulu
6. Tampere, Tampereen palvelualan ammattiopisto

Koulutuksen aikana pääset tutustumaan Saskyn laajaan koulutustarjontaan. Lue lisää mahdollisuuksista koulutusoppaasta osoitteessa https://sasky.fi/wp-content/uploads/2022/09/sasky_hakuopas_2022_WEB.pdf

Muuta huomioitavaa

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutukseen valinta tapahtuu koulutushakemuksen perusteella, joten täytäthän hakemuksesi huolellisesti. Kerro hakemuksesi tarkemmissa perusteluissa, mihin koulutusilmoituksessa mainituista oppilaitoksista haluaisit mennä suorittamaan koulutusta. Kerro hakemuksessasi myös kiinnostuksestasi koulutukseen.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi
– Hakuaika koulutukseen päättyy 8.11.2022
– Koulutus alkaa 21.11.2022 ja loppuu 2.12.2022

Jos tarvitsemme vielä lisätietoja hakemukseesi liittyen, soitamme sinulle tai järjestämme tapaamisen videoyhteydellä.

Lisätietoja antaa

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9.00-16.15 numerosta 0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea osoitteesta https://www.te-palvelut.fi/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta-koulutus/tyovoimakoulutus/haku-ja-valinta. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Koulutuksen yhteyshenkilöt
– Sasky koulutuskuntayhtymä, koulutuskoordinaattori Minnaliisa Lampi, puh. 040 167 9050, minnaliisa.lampi@sasky.fi
– Pirkanmaan TE-toimisto, Essi Kerttula, essi.kerttula@te-toimisto.fi