Lataa pdf

Koiran kouluttaminen suunnitelmallisesti ja vastuullisesti, 15 osp

Koulutusaika: 25.1.2024 – 31.12.2024
Hakuaika: 18.10.2023 – 30.11.2023
Osaamisala: Eläintenhoidon osaamisala

Koulutuksen kuvaus

Monimuotototeutus: verkko-opiskelua, itsenäistä työskentelyä oman koiran kanssa, työelämäyhteistyötä ja lähijaksoja oppilaitoksella. Kyse on osa-aikaisesta opiskelusta, jolloin opintotukeen ei ole oikeutta. Toteutukseen kuuluu kuusi kahden päivän lähijaksoa oppilaitoksella, sopii työn ohessa suoritettavaksi. Kevätlukukauden lähipäivien ajankohdat ovat 25.-26.1.2024, 29.2.-1.3.2024, 4.-5.4.2024 ja 23.-24.5.2024. Syyslukukauden 2024 lähipäivät ilmoitetaan myöhemmin. Suoritat osatutkintona maatalousalan perustutkintoon kuuluvan 15 osp laajuisen paikallisen tutkinnon osan.
Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), opiskelijoiden yksilölliset opintopolut ja opintojen tarkempi kesto riippuvat aiemmin hankitun osaamisen määrästä. Tutkinnonosa arvioidaan näytöllä.

Koulutuksen sisältö

Moduli 1 Koulutettavan koiran hyvinvoinnista huolehtiminen
Moduli 2 Oppimisen perusteet
Moduli 3 Koulutussuunnitelman laatiminen ja seuranta
Moduli 4 Sujuvien käytösten rakentaminen
Moduli 5 Koiran koulutukseen tutustuminen työelämälähtöisesti

Opiskelijalla tulee olla opintojen keston ajan käytettävissään koira. Koiran kanssa toteutetaan koulutusprojekti, ja osaan lähipäivistä tarvitaan esimerkkikoirakkoja. Lähipäivien aikana voi koiran kanssa majoittua oppilaitoksen asuntolassa.

Kenelle

Osatutkinto sopii sinulle, jos
-sinulla on aiemmin hankittua osaamista alalta ja haluat todistuksen osaamisestasi näytön kautta
-tarvitset työssäsi ja /tai harrastuksessasi ymmärrystä eettisestä ja tutkittuun tietoon perustuvasta koirien kouluttamisesta
-olet jo suorittanut jonkin eläinalan tutkinnon, mutta haluat laajentaa osaamistasi
-osatutkinto vastaa tarpeitasi paremmin kuin koko maatalousalan perustutkinnon suorittaminen

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelu on maksutonta ja lähiopetuspäiviltä saa maksuttoman lounaan.

Muuta huomioitavaa

Hakemuksesta tulee käydä ilmi ainakin seuraavat asiat: aiempi koiriin liittyvä kokemuksesi työssä ja harrastuksissa, miksi olet kiinnostunut koulutuksesta ja millaisen koiran kanssa haluaisit osallistua (ikä, rotu, harrastukset ja kuvaile koiran luonnetta lyhyesti). Käytä tarvittaessa hakemuksen liitetiedostoa.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Anna Lemberg 040 5604759 anna.lemberg@sasky.fi

Osatutkinnon vastuuopettajana toimii eläinten hoidon opettaja Eeva Ylinen (FM biologi, käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntija, eläintenkouluttaja (AT)): eeva.ylinen@sasky.fi

Hae koulutukseen