Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, räätälöity opintopolku | Sasky
Lataa pdf

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, räätälöity opintopolku

Hakuaika: 1.12.2020 – 22.1.2021
Osaamisala: Tuotantotekniikan osaamisala

Koulutuksen kuvaus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa voit suuntautua koneistajaksi tai levyseppähitsaajaksi.

Koneistaja valmistaa metallisia kappaleita ja koneen osia erilaisten työstömenetelmien avulla. Käsikäyttöisten koneiden lisäksi osia valmistetaan tietokoneohjatuilla työstökoneilla. Ammatissa tarvitaan työstötekniikoiden, työkoneiden ja käytettävien materiaalien tuntemusta sekä tarkkuutta, huolellisuutta ja yhteistyötaitoja.

Levyseppähitsaaja valmistaa metallilevyistä työpiirustusten mukaisia tuotteita käyttämällä erilaisia manuaali- ja tietokoneavusteisia levytyö- ja hitsauslaitteita. Ammatissa tarvitaan metallin työstötekniikoiden hallinnan ja materiaalituntemuksen lisäksi mm. työpiirustusten lukutaitoa, laatutietoisuutta ja yhteistyötaitoja.

Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen. Tämän myötä jokaiselle opiskelijalle muodostuu oma opintopolku, joka määrittelee koulutuksen sisällön ja keston.

Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia oman tarpeen mukaan. Koulutuksesta on mahdollisuus siirtyä joustavasti työelämään missä vaiheessa tahansa, koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Kenelle

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet työskentelemään kone- ja tuotantotekniikan erilaisissa työtehtävissä. Alan aiempaa koulutusta tai työkokemusta ei tarvitse olla.

Kustannukset opiskelijalle

Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelija maksaa kuitenkin itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Haku avoinna 22.1.2021 saakka.
Koulutuksen aloitus 8.2.2021.

Lisätietoja antaa

Mäntän seudun koulutuskeskus
opinto-ohjaaja Teija Elers, puh. 040 644 9256
opettaja Jari Turpeinen, puh. 044 728 8820
koulutuspäällikkö Saara-Leena Kytömäki, puh. 044 728 8402

Hae koulutukseen