Lataa pdf

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneautomaatioasentaja

Koneautomaatioasentaja
Osaamisala: Asennuksen ja automaation osaamisala

Koulutuksen kuvaus

Koneautomaatioasentaja osaa kokoonpanna ja
asentaa automaatiolaitteita ja niiden komponentteja. Hän tuntee koneautomaation komponenttien
ja laitteiden rakenteita ja toimintaa ja osaa käyttää
materiaaleja ja eri asennusmenetelmiä työn kannalta tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti. Koneautomaatioasentaja osaa soveltaa mekaniikkaa, hydrauliikkaa, pneumatiikkaa ja sähkötekniikkaa
sähkömekaanisissa asennuksissa. Hän suorittaa mekaaniset ja sähkömekaaniset asennukset oikeassa järjestyksessä ja oikeilla menetelmillä turvallisesti työohjeiden ja piirustusten avulla. Koneautomaatioasentaja osaa tarkastaa asennettavaksi tarkoitetut osat ja komponentit, sekä tehdä niihin tarvittavat säädöt, asetukset, ohjelmoinnin ja niihin liittyvät dokumentoinnit. Hän on mukana laitteistojen käyttöönotossa, huolloissa ja korjauksissa.
Koneautomaatioasentajia työskentelee metallialan yrityksissä, korjaamoilla sekä teollisuudessa. Ensimmäisen vuoden lopussa opiskelija valitsee, suuntautuuko koneistajaksi, levyseppähitsaajaksi, koneasentajaksi vai koneautomaatioasentajaksi.

ALALLA TARVITTAVIA OMINAISUUKSIA:
• työpiirustusten lukutaito ja hahmotuskyky
• huolellisuus ja tarkkuus
• yhteistyötaidot

TYÖPAIKKOJA:
• metallialan yritykset
• korjaamot

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu). Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Kustannukset opiskelijalle

Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelija maksaa kuitenkin itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Koulutukseen on jatkuva haku, hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.
Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa.

Opintojen aloitus joustavasti lukuvuoden aikana.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Teija Elers
Mäntän seudun koulutuskeskus
puh. 040 644 9256
etunimi.sukunimi@sasky.fi.

Hae koulutukseen