Lataa pdf

Lentokoneasennuksen perustutkinto

Hakuaika: 21.2.2023 – 21.3.2023
Osaamisala: Lentokoneasennuksen osaamisala,Lentokonehuoltotyön osaamisala

Lentokoneasennuksen perustutkinto sisältää kaksi osaamisalaa:

lentokoneasennuksen osaamisala, lentokoneasentaja (lupakirjaluokka B1.1 ja B1.2)

lentokonehuoltotyön osaamisala, lentokonehuoltaja (lupakirjaluokka A1 ja A2)

Lentokoneasennuksen perustutkinto antaa valmiudet ilma-alusten uudistuotanto-, huolto-, muutos- ja korjaustehtäviin. Lentokoneasennuksen perustutkinnosta valmistuva hallitsee perustiedot ja -taidot ilma-alusten aerodynamiikasta, rakenteista, järjestelmistä ja voimalaitteista.

Lentokoneasentaja ja lentokonehuoltaja keskittyy opinnoissaan lentokoneiden rakenteisiin, mekaanisiin järjestelmiin, voimalaitteisiin ja huoltotekniikkaan. Työtehtäviä ovat mm. rakenteiden ja järjestelmien tarkastukset, testaukset ja korjaukset.

Tärkeitä taitoja alalla ovat englannin kielen hallitseminen, looginen ja tekninen ajattelutaito, huolellisuus, ohjeiden noudattaminen, vastuullisuus ja tunnollinen asenne.

Lupakirjaluokat B1.1 ja B1.2 sisältävät pakollisia ja valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia yhteensä 145 osaamispistettä. Lupakirjaluokat A1 ja A2 sisältävät pakollisia ammatillisia tutkinnon osia 60 osaamispistettä ja valinnaisia tutkinnon osia 85 osaamispistettä. Tutkintoon sisältyy käytännön harjoittelua aidossa Part-145 huolto-organisaatiossa tai vastaavassa huoltoympäristössä (vastaa työpaikalla tapahtuvaa osaamisen hankkimista). Sen lisäksi aidon huoltoympäristön käytännön harjoittelua suoritetaan oppilaitoksen simuloidussa Part-145-huoltoympäristössä.

Hakijat valitaan koulutukseen pääsy- ja soveltuvuuskokeen sekä haastattelun perusteella.

Pääsy- ja soveltuvuuskoe järjestetään 3.5.2023 ja hakijat kutsutaan erikseen kokeeseen.

Osaamisalatoiveen voi esittää pääsykokeen yhteydessä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Kansainvälistyminen

Saskyn jokaisessa oppilaitoksessa opiskelijalla on mahdollisuus osallistua kansainvälisyystoimintaan. Saskylle myönnetyn Erasmus+ akkreditoinnin ansiosta apurahoja kv-jaksoille on tarjolla vuosittain ainakin vuoteen 2027 asti sekä ammatillisen että yleissivistävän koulutuksen opiskelijoille.

Saskyn ammatillisessa koulutuksessa on tarjolla kansainvälisyyspolku, jonka puitteissa voi suorittaa jopa 15-24 osaamispistettä. Kansain- välisyyspolulla osaamista voi kartuttaa esim. lähtemällä vaihtoon Eurooppaan tai Venäjälle tai osallistumalla Saskyn muihin kv-hankkeisiin. Kansainvälistä osaamista voi kerätä myös kotimaassa osallistumalla esim. kv-tutortoimintaan tai digitaaliseen kv-yhteistyöhön tai hakeutumalla kv-työympäristöön kotimaassa.

Hakijat valitaan koulutukseen pääsy- ja soveltuvuuskokeen sekä haastattelun perusteella.

Pääsy- ja soveltuvuuskoe järjestetään 3.5.2023 ja hakijat kutsutaan erikseen kokeeseen.

Koulutukseen hakeutuminen