Lataa pdf

Liiketoiminnan perustutkinto, aloitus tammikuussa 2022

Merkonomi
Hakuaika: 1.1.2021 – 1.12.2021

Tutkinnon kuvaus

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä.

Merkonomeja työskentelee esim. kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa. Tutkinto tarjoaa myös monipuoliset perustiedot yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta.

Koulutuksen kuvaus

Liiketoiminnan perustutkinto (180 osp) antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä.
Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä.

Merkonomeja työskentelee esim. kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa.

Koulutuksen sisältö

Koulutukseen sisältyy verkkotapaamisia ja -työpajoja. Opetuksen sisältöjä ovat mm. kirjanpito, myynti, tuloksellinen toiminta, palkanlaskenta, tilinpäätöskirjaukset, laskutus ja reskontra.

Koulutus alkaa 12.01.2022 verkkoinfolla. Koulutus järjestetään verkkototeutuksena.
Jokaisen opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan työkokemus, koulutus ja tavoitteet sekä tehdään suunnitelma siitä,
kuinka tutkintosuoritukset toteutetaan.

Laitteistovaatimuksena on oma tietokone, jolla pystyy osallistumaan verkkotapaamisiin sekä kamera, kuulokkeet ja mikrofoni.

Kenelle

Liiketoiminnan perustutkinto sopii kaupan ja hallinnon työtehtävissä toimiville tai niihin pyrkiville henkilöille sekä niille, joilla on alan kokemusta ja/tai aikaisempia alaan liittyviä osasuorituksia.
Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimus- ja työvoimakoulutuksena

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelu on maksutonta. Oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin opiskelijat kustantavat itse.
Ammatillisen perustutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastosta (www.tyollisyysrahasto.fi).

Lisätietoja antaa

Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto, Huittinen

Outi Kykylä
puh. 044 560 4552
outi.kykyla@sasky.fi

Outi Pitkänen
puh.044 5604 553
outi.pitkanen@sasky.fi

Jos ryhmä tulee täyteen ennen hakuajan päättymistä, haku suljetaan.

Hae koulutukseen