Lataa pdf

Liiketoiminnan perustutkinto, aloitus tammikuussa 2023

Merkonomi
Koulutusaika: 12.1.2023 – 11.1.2025
Hakuaika: 15.9.2022 – 8.12.2022

Tutkinnon kuvaus

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä.

Merkonomeja työskentelee esim. kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa. Tutkinto tarjoaa myös monipuoliset perustiedot yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta.

Koulutuksen kuvaus

Liiketoiminnan perustutkinto (180 osp) antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä.
Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä.

Merkonomeja työskentelee esim. kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa.

Koulutuksen sisältö

Koulutukseen sisältyy verkkotapaamisia ja -työpajoja. Opetuksen sisältöjä ovat mm. kirjanpito, myynti, palvelumuotoilu, markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto, tuloksellinen toiminta, palkanlaskenta, tilinpäätöskirjaukset, laskutus ja reskontra.

Koulutus alkaa 12.1.2023 verkkoinfolla. Koulutus järjestetään verkkototeutuksena.
Jokaisen opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan työkokemus, koulutus ja tavoitteet sekä tehdään suunnitelma siitä,
kuinka tutkintosuoritukset toteutetaan.

Laitteistovaatimuksena on oma tietokone, jolla pystyy osallistumaan verkkotapaamisiin sekä kamera, kuulokkeet ja mikrofoni.

Kenelle

Liiketoiminnan perustutkinto sopii kaupan ja hallinnon työtehtävissä toimiville tai niihin pyrkiville henkilöille sekä niille, joilla on alan kokemusta ja/tai aikaisempia alaan liittyviä osasuorituksia.
Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimus- ja työvoimakoulutuksena

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelu on maksutonta. Oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin opiskelijat kustantavat itse.
Ammatillisen perustutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastosta (www.tyollisyysrahasto.fi).

Muuta huomioitavaa

Koulutukseen on kaksivaiheinen hakuprosessi, joka sisältää ryhmähaastattelun sekä opintojen henkilökohtaistamiseen liittyvän kyselyn.

Ryhmähaastattelut pidetään pe 21.10., to 17.11. ja ti 13.12. Ryhmähaastatteluaikasi ilmoitetaan hakemuksen saavuttua.

Koulutukseen valituksi tulemisen edellytys on, että osallistut ryhmähaastatteluun ja palautat haastattelun jälkeen saadun kyselyn määräaikaan mennessä.

Lisätietoja antaa

Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto, Huittinen

Outi Kykylä (taloushallinto)
puh. 044 560 4552
outi.kykyla@sasky.fi

Iiris Hassi (asiakaspalvelu ja myynti)
puh. 040 628 1702
iiris.hassi@sasky.fi

Outi Pitkänen
puh.044 5604 553
outi.pitkanen@sasky.fi

Hae koulutukseen