Lataa pdf

Liiketoiminnan perustutkinto, jatkuva haku, lähiopetus

Merkonomi

Tutkinnon kuvaus

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä.

Merkonomeja työskentelee esim. kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa. Tutkinto tarjoaa myös monipuoliset perustiedot yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta.

Koulutuksen kuvaus

MERKONOMI & TYÖELÄMÄ

Tutkinnon suorittajalla on asiakaslähtöistä liiketoimintaosaamista, viestintä- ja vuorovaikutusosaamista, kielitaitoa sekä talouden hallinnan osaamista. Hän toimii erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä ja omaa perusvalmiudet yrittäjyyteen.

Opiskelija hankkii valintojensa pohjalta osaamista asiakaspalvelun ja myynnin tai talouden tehtävistä. Koulutukseen kuuluu työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Merkonomin tutkinnon suorittaminen antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä. Ammatissa tarvitaan asiakaspalveluja myyntihenkisyyttä.

Tutkinnon suorittanut voi työskennellä esimerkiksi asiakaspalvelun ja myynnin, markkinointiviestinnän, palvelumuotoilun, talouden tai toimistopalvelujen tehtävissä erilaisissa organisaatioissa.

Koulutuksen sisältö

LIIKETOIMINNAN PERUSTUTKINNON KESKEISIÄ SISÄLTÖJÄ
asiakaspalvelu
tuloksellinen toiminta
työyhteisössä toimiminen
myynti
palvelumuotoilu
markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto
yrityksessä toimiminen
kirjanpito
palkanlaskenta
laskutus ja reskontrat
tilinpäätöskirjaukset

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu), jatkuvan haun kautta voivat hakea ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ja työvoimakoulutuksena.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelu on maksutonta. Oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin opiskelijat kustantavat itse.

Lisätietoja antaa

Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto, Huittinen
Koulutuspäällikkö Outi Pitkänen
044 560 4553
outi.pitkanen@sasky.fi

Hae koulutukseen