Lataa pdf

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Merkonomi
Koulutusaika: 3.10.2023 – 31.5.2025
Hakuaika: 5.5.2023 – 1.11.2023

Tutkinnon kuvaus

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä.

Merkonomeja työskentelee esim. kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa. Tutkinto tarjoaa myös monipuoliset perustiedot yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta.

Koulutuksen kuvaus

Sinä palvelualasta kiinnostunut, tule kehittämään liiketoimintaosaamisesi uudelle tasolle!

Liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi) on askel kohti liiketoiminnan asiantuntijuutta. Tutkinto sopii sinulle, joka haluat kehittää omaa osaamistasi oppisopimuksella opiskelemalla. Merkonomina työskentelet esimerkiksi asiakaspalvelun tai myynnintehtävissä ja omaat hyvät perustiedot liiketoiminnasta. Osaamisesi osoitat käytännön työtehtävissäsi ja saat virallisen tutkintotodistuksen.

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Ava-akatemian liiketoiminnan ammattilaisten kanssa.

Valmennus sisältää sekä lähitapaamisia että live-valmennusta verkossa. Toteutuspaikkakuntana toimii Helsinki.

Opinnot koostuvat henkilökohtaisesti sinulle laaditun suunnitelman mukaisesti koulutuspäivistä sekä työssäoppimisesta ja opittujen asioiden hyödyntämisestä omaan työhön. Valmennuspäivät ovat aktiivista tekemistä ja yhdessä oppimista. Päivien aikana saadut opit ja vinkit, opiskelijoiden jakamat kokemukset sekä henkilökohtainen ohjaus auttavat sinua kehittymään työssäsi.

Oppisopimuksen solmiminen edellyttää päätoimista työpaikkaa tai omaa yritystä, jossa kehittää omaa osaamistaan. Oppisopimuskoulutuksessa nimetään työpaikkaohjaaja/mentori, joka vastaa oppimisen ohjauksesta työpaikalla. Katso lisää SASKY > opiskelijalle > oppisopimus.

Koulutuksen sisältö

Opintopäivien aiheet mukailevat Liiketoiminnan perustutkinnon perusteita.

YHTEISET TUTKINNON OSAT

AMMATILLISET TUTKINNON OSAT:

Pakolliset tutkinnon osat;

– Asiakaspalvelu
– Tuloksellinen toiminta
– Työyhteisössä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat;

– Asiakkuuksien hoitaminen
– Myynti
– Palvelumuotoilu
– Tapahtumatuotanto
– Kansainvälisessä työyhteisössä toimiminen
– Projektissa toimiminen

Kenelle

Koulutusohjelma sopii sinulle, joka toimit asiakaspalvelun ja myynnin, markkinointiviestinnän, palvelumuotoilun, talouden tai toimistopalvelujen tehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Perustutkinnon suorittaminen antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Lisätietoja antaa

Koulutussisältö: Nella Niemelä, 0400 792 241, nella.niemela@akatemia.fi

Oppisopimusasiat: Marja Kivivuori, 040 480 6658, marja.kivivuori@sasky.fi

Hae koulutukseen