Lataa pdf

Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomi

Tutkinnon kuvaus

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä.

Merkonomeja työskentelee esim. kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa. Tutkinto tarjoaa myös monipuoliset perustiedot yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta.

Koulutuksen kuvaus

Opiskelut kestävät n. 2 vuotta, ylioppilaille tai jo aiemman ammatillisen tutkinnon suorittaneille tai ammatinvaihtajille. Opiskelut suoritetaan pääosin verkko-opintoina, mutta myös lähiopetuksen päiville osallistuminen on mahdollista.

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä, mm. toimistoon, myyntiin tai markkinointiin ja kirjanpitäjäksi. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä.

Merkonomeja työskentelee kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä, kirjanpitäjinä, yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa. Tutkinto tarjoaa myös monipuoliset perustiedot yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta.

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua mm. myynti-, toimisto- ja markkinointityöstä tai laskenta- ja kirjanpitotyöstä kiinnostuneet. Jatkuvan haun kautta voivat hakea ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna ylioppilastutkinto tai jokin muu ammatillinen tutkinto tai hakijalla on riittävästi työkokemusta muulta alalta. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Kustannukset opiskelijalle

Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista ja opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Lisätietoja antaa

Tuula Karttunen
044 034 5751
tuula.karttunen@sasky.fi

Hae koulutukseen