Lataa pdf

Liiketoiminnan perustutkinto, verkkototeutus, aloitus tammikuussa 2024

Merkonomi
Koulutusaika: 11.1.2024 – 10.1.2026
Hakuaika: 27.9.2023 – 14.12.2023

Tutkinnon kuvaus

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä.

Merkonomeja työskentelee esim. kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa. Tutkinto tarjoaa myös monipuoliset perustiedot yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta.

Koulutuksen kuvaus

Liiketoiminnan perustutkinto (180 osp) antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä.

Merkonomeja työskentelee esim. kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa.

Koulutuksen sisältö

Koulutukseen sisältyy verkkotapaamisia ja -työpajoja. Opetuksen sisältöjä ovat mm. kirjanpito, myynti, palvelumuotoilu, markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto, tuloksellinen toiminta, palkanlaskenta, tilinpäätöskirjaukset, laskutus ja reskontra.

Koulutus alkaa 11.1.2024 verkkoinfolla. Koulutus järjestetään verkkototeutuksena.
Jokaisen opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan työkokemus, koulutus ja tavoitteet sekä tehdään suunnitelma siitä,
kuinka tutkintosuoritukset toteutetaan.

Laitteistovaatimuksena on oma tietokone, jolla pystyy osallistumaan verkkotapaamisiin sekä kamera, kuulokkeet ja mikrofoni.

Kenelle

Liiketoiminnan perustutkinto sopii kaupan ja hallinnon työtehtävissä toimiville tai niihin pyrkiville henkilöille sekä niille, joilla on alan kokemusta ja/tai aikaisempia alaan liittyviä osasuorituksia. Koulutukseen osallistuminen edellyttää aikaisempaa työkokemusta.
Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimus- ja työvoimakoulutuksena

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelu on maksutonta. Oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin opiskelijat kustantavat itse.

Muuta huomioitavaa

Koulutukseen on kaksivaiheinen hakuprosessi, joka sisältää ryhmähaastattelun TEAMSin välityksellä sekä opintojen henkilökohtaistamiseen liittyvän kyselyn.

Ryhmähaastattelut pidetään 9.11., 1.12., 19.12. Ryhmähaastatteluaikasi ilmoitetaan sähköpostilla hakemuksen saavuttua.

Koulutukseen valituksi tulemisen edellytys on, että osallistut ryhmähaastatteluun ja palautat haastattelun jälkeen saadun kyselyn määräaikaan mennessä.

Lisätietoja antaa

SASKY Huittisten ja Kokemäen oppilaitos

Outi Pitkänen
puh.044 5604 553
outi.pitkanen@sasky.fi

Janika Reunanen
puh. 040 7357 160
janika.reunanen@sasky.fi

Hae koulutukseen