Lataa pdf

Maatalousalan ammattitutkinto, tuotantoeläinhoitaja

Tuotantoeläinhoitaja
Koulutusaika: 3.10.2022 – 28.2.2024
Hakuaika: 7.6.2022 – 15.9.2022
Osaamisala: Tuotantoeläinten hoitamisen osaamisala

Koulutuksen kuvaus

Tuotantoeläinten hoitamisen osaamisalan suorittaneella tuotantoeläintenhoitajalla on valmiudet työskennellä tuotantoeläintilalla eläintenhoitotehtävissä. Ammatin keskeistä osaamista ovat tuotantoeläinten hoito sekä asiakaspalvelu- ja työelämätaidot. Tuotantoeläinten hoitaja vastaa tuotantoeläinten hoitamisesta itsenäisesti tai tiimin jäsenenä. Hän ottaa huomioon eläinten fysiologiset ja muut käyttäytymistarpeet ja käsittelee eläimiä turvallisesti. Hän hyödyntää monipuolisesti erilaisia koneita ja tuotantoteknologiaa sekä eläinten hoitamisessa, että hyvinvoinnin seurannassa ja edistämisessä. Hän osallistuu ja sitoutuu oman roolinsa mukaisesti maatalousyrityksen tavoitteiden ja laatuvaatimusten saavuttamiseen.

Koulutuksen sisältö

Pakollinen tutkinnon osa
-maatalousalan työtehtävissä toimiminen 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 100 osp
-maidon tuottaminen 90 osp
-naudanlihan tuottaminen 50 osp
-sianlihan ja porsaiden tuottaminen 50 osp
-hevosten hoitaminen tuotantoeläintilalla 40 osp

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna sisältäen lähi-, etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa ja sen pohjalta opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Osaaminen osoitetaan näytöillä. Lähiopetusta toteutetaan joko Saskyn Kokemäen tai Hämeenkyrön toimipisteessä.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu tuotantoeläinten hoitotöissä työskenteleville tai alalle hakeutuville, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan alan työtehtävissä. Koulutukseen hakeutuvalla tulee olla vähintään B-luokan ajokortti ja mahdollisuus oman auton käyttöön. Keskimäärin tutkinnon suorittamiseen kuluu aikaa noin 1,5 vuotta.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutuksen hinta on 400 euroa. Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista ja opintokäynneistä.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Olli Sairanen 044 344 0572 olli.sairanen@sasky.fi

Hae koulutukseen