Lataa pdf

Maatalousalan ammattitutkinto, maatalouslomittaja

Maatalouslomittaja
Koulutusaika: 3.10.2022 – 28.2.2024
Hakuaika: 6.6.2022 – 15.9.2022
Osaamisala: Maatalouslomittamisen osaamisala

Koulutuksen kuvaus

Maatalouslomittamisen osaamisalan suorittaneella maatalouslomittajalla on valmiudet työskennellä maatalouslomittajana joko kunnan tai yrityksen palveluksessa. Tutkinnon keskeinen tavoite on hankkia valmiudet työskennellä tuotantoeläintilalla eläintenhoitotehtävissä. Maatalouslomittajan tulee ottaa huomioon eläinten fysiologiset ja muut käyttäytymistarpeet ja eläinten turvallinen käsittely. Ammatissa vaaditaan joustavuutta ja aktiivista perehtymistä uusiin työkohteisiin ja -menetelmiin sekä hyviä ihmissuhde- ja asiakaspalvelutaitoja. Uuden tiedon omaksuminen, erilaisten koneiden ja teknologian käyttötaito, vaitiolovelvollisuuden noudattaminen ja tarttuvien tautien leviämisen ehkäiseminen ovat työkohteiden vaihtuvuuden vuoksi tärkeitä ammattitaitovaatimuksia.

Koulutuksen sisältö

Pakollinen tutkinnon osa
-maatalousalan työtehtävissä toimiminen 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 100 osp
-maidon tuottaminen 90 osp
-naudanlihan tuottaminen 50 osp
-sianlihan ja porsaiden tuottaminen 50 osp
-hevosten hoitaminen tuotantoeläintilalla 40 osp

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna sisältäen lähi-, etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa ja sen pohjalta opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Osaaminen osoitetaan näytöillä. Lähiopetusta toteutetaan joko Saskyn Kokemäen tai Hämeenkyrön toimipisteessä.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu tuotantoeläinten hoitotöissä työskenteleville tai alalle hakeutuville, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan alan työtehtävissä. Koulutukseen hakeutuvalla tulee olla vähintään B-luokan ajokortti ja mahdollisuus oman auton käyttöön. Keskimäärin tutkinnon suorittamiseen kuluu aikaa noin 1,5 vuotta.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutuksen hinta on 400 euroa. Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista ja opintokäynneistä.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Olli Sairanen 044 344 0572 olli.sairanen@sasky.fi

Hae koulutukseen