Lataa pdf

Maatalousalan perustutkinto

Maaseutuyrittäjä
Koulutusaika: 3.8.2023 – 31.5.2025
Hakuaika: 1.6.2023 – 31.12.2023
Osaamisala: Maatalousteknologian osaamisala

Tutkinnon kuvaus

Maaseutuyrittäjä työskentelee maatilalla vaihtelevissa tehtävissä. Nykyajan maaseutuyrittäjän tulee osata työskennellä tekniikan parissa ja hallita myös taloudellinen suunnittelu. Maatalousalan muutosten vuoksi maaseutuyrittäjän pitää olla tarvittaessa valmis kehittämään uusia lisäelinkeinoja. Yhteistyö toisten tilojen kanssa ja esimerkiksi koneurakointi ovat lisääntyneet voimakkaasti.

Maaseutuyrittäjiä työskentelee yrittäjinä omilla maatiloillaan, maataloustarvikekaupoissa, maisemanhoitopalveluissa ja maatalouskoneurakoitsijoina.

Koulutuksen kuvaus

Maatilatalouden osaamisalassa on laaja-alainen maatalouden tutkinto, joka antaa sinulle mahdollisuuksia erikoistua kiinnostuksesi mukaan. Työelämässä voit toimia maanviljelijänä, maatalouskaupan palveluksessa, maatalouskoneurakoitsijana, maisemanhoitopalvelujen tuottajana joko yrittäjänä tai työntekijänä. Koulutuksessa työntekoa opiskellaan oppilaitoksen omalla maatilalla ja työpaikoilla tapahtuvassa oppimisessa.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset ammatilliset tutkinnot osat 95 osp
-Toiminta maatalousalalla 15 osp
-Luonnonvara-alan yrityksessä toimiminen 15 osp
-Maataloudessa käytettävien koneiden käyttäminen 15 osp
-Maataloudessa käytettävien koneiden huoltaminen ja toimintakunnon ylläpitäminen 20 osp
-Maataloudessa käytettävien koneiden korjaaminen 30 osp

Valinnaiset ammatilliset tutkinnot osat 50 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu). Jatkuvan haun kautta voivat hakea myös ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Kustannukset opiskelijalle

Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, mahdollisista oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista ja opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Anna Lemberg puh. 0445604759 anna.lemberg@sasky.fi

Hae koulutukseen