Siirry sisältöön

Ravintola-, catering- ja matkailualan osatutkinnot verkossa

Kuppi kahvia sekä leivonnainen kahvilan pöydällä ikkunan edessä.
Oppilaitos:
Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Ravintola- ja catering-ala
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Täydennä osaamistasi ravintola ja catering-alan täsmäkoulutuksilla!

Meillä Mäntän seudun koulutuskeskuksessa on tarjolla useita erilaisia osatutkintovaihtoehtoja, joiden kesto vaihtelee 2-12 kuukauteen. Opinnot suoritetaan työelämäpainotteisesti opiskeltavan alan työpaikalla (koulutus- tai oppisopimus) ja vuorovaikutteisina verkko-opintoina.
Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen. HOKSissa sovitaan opinnoista ja niiden suorittamistavoista.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

  • Ravintola-, catering- ja matkailualan osatutkinnot (verkkototeutus)

    Paikkakunta
    Verkkototeutus – Mänttä-Vilppula
    Hakuaika
    01.01.2024 — 31.12.2024
    Lisätietoa

    Täydennä osaamistasi ravintola- ja catering-alan täsmäkoulutuksilla Mäntän seudun koulutuskeskuksessa.

    Meillä Mäntän seudun koulutuskeskuksessa on tarjolla useita erilaisia osatutkintovaihtoehtoja, joiden kesto vaihtelee 2-12 kuukauteen. Opinnot suoritetaan työelämäpainotteisesti opiskeltavan alan työpaikalla (koulutus- tai oppisopimus) ja vuorovaikutteisina verkko-opintoina.
    Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen. HOKSissa sovitaan opinnoista ja niiden suorittamistavoista.

    Kustannukset
    Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelija maksaa kuitenkin itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle.
    Muuta huomioitavaa
    Koulutukseen on jatkuva haku. Opintojen aloitus sovitaan opiskelijan HOKS-keskustelussa. Muistathan mainita haussasi mistä opintopolkuvaihtoehdosta olet kiinnostunut. Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa Opintojen aloitus joustavasti lukuvuoden aikana. Asiakaspalvelussa ja keittiötyössä ei hygieniasyistä voi pitää lävistyksiä.
    Jatko-opintomahdollisuudet
    Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Opinnot soveltuvat nuorille, aikuisille, alan vaihtajille, työn ohessa opiskeleville, työttömille ja ammattitaitoa syventäville.
Opintojen suorittaminen vaatii opiskelijalta erityistä oma-aloitteellisuutta ja itseohjautumiskykyä.

Voit suorittaa yhden tai useamman tutkinnon osan tai koko perustutkinnon ja lisäksi valita tutkinnonosan esimerkiksi puhtaus- ja kiinteistöalan tai matkailualan perustutkinnosta.

Koulutuksen sisältö

Esimerkkejä osatutkintovaihtoehdoista:

Lounasruokien valmistus 40 osp (5-6 kk)
Annosruokien valmistus 25 osp (4 kk)
Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp (3 kk)
Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp (4 kk)
Tilaus- ja juhlaruokien tarjoilu 25 osp (4 kk)
Juomien myynti ja tarjoilu 25 osp (4 kk)
Kahvilapalvelut 10 osp (2 kk)
Hotelli- ja majoitustilojen puhtauspalvelut 30 osp (5 kk)

Esimerkkejä osatutkintojen yhdistämisestä:

Ruokaravintolan kokki (9-12 kk)
• lounasruokien valmistus 40 osp (osaamispistettä)
• annosruokien valmistus 25 osp
Suurkeittiön kokki (9-14 kk)
• lounasruokien valmistus 40 osp
• palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp
• suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp

Ravintolatyöntekijä kahvila-lounasravintolassa (9-12 kk)
• kahvilapalvelut 10 osp
• katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
• lounasruokien valmistus 40 osp

Kahvilatyöntekijä (4-6 kk)
• ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
• kahvilapalvelut 10 osp
Baari-/kahvilatyöntekijä/tarjoilija (9-12 kk)
• annosruokien ja juomien tarjoilu 40 osp
• juomien myynti ja tarjoilu 25 osp
Hotellin aamiais- ja kerrostyöntekijä (11 kk)
• ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp (3kk)
• hotelli- ja majoitustilojen puhtauspalvelut 20 osp (4 kk)
• matkailualan asiakaspalvelu, 30 osp (4 kk)

Koko tutkinto: ravintola- ja catering-alan perustutkinto 180 osp

Kustannukset opiskelijalle

Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta.

Opiskelija maksaa kuitenkin itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Koulutukseen on jatkuva haku. Opintojen aloitus sovitaan opiskelijan HOKS-keskustelussa.
Muistathan mainita haussasi mistä opintopolkuvaihtoehdosta olet kiinnostunut. Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa

Opintojen aloitus joustavasti lukuvuoden aikana.

Asiakaspalvelussa ja keittiötyössä ei hygieniasyistä voi pitää lävistyksiä.

Lisätietoa antaa