Matkailu- ja palvelualan moniosaaja (osin verkkototeutus)
Koulutuksen kuvaus
Hanki ammattitaitoa kielitaitoa kehittäen – kansainvälisiä asiakkaita palvellen!
Mäntän seudun koulutuskeskuksessa on tarjolla useita erilaisia tutkinto- ja osatutkintovaihtoehtoja, joiden kesto vaihtelee 2-36 kuukauteen. Opinnot suoritetaan työelämäpainotteisesti opiskeltavan alan työpaikalla (koulutus- tai oppisopimus) ja vuorovaikutteisina verkko-opintoina.
Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen. HOKSissa sovitaan opinnoista ja niiden suorittamistavoista.
Opintojen rakenne:
• Haastattelu
• Koulujakso Mäntässä, noin kuusi viikkoa (koulujakson kesto selviää haastattelussa). Majoituksen järjestämisessä autamme tarvittaessa.
• 1. työssäoppimisjakso Suomessa
– verkkotunnit 1 krt/viikko, 2 tuntia tarpeen mukaan
– tiimitapaamisia
– yksilötapaamisia
– Teams
– osaamispassi
• 2. työssäoppimisjakso ulkomailla/Suomessa
– verkkotunnit 2 krt/vko, 2 tuntia
• 3. työssäoppimisjakso Suomessa
• 4. työssäoppimisjakso ulkomailla/Suomessa
Työssäoppimispaikkoina esim. Grand Hotel (Rodos), Hullu Poro (Levi), Origo (Hanko), Ravintola Kukko (Fuengirola), Ravintola Gösta (Mänttä), Hotel Rheinfels (St. Goar).
Koulutuksen sisältö
KOKKI
• Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp
• Lounasruokien valmistus, 40 osp
• Annosruokien valmistus, 25 osp
• À la carte -ruoanvalmistus, 30 osp
• Tilaus- ja juhlaruokien valmistus, 25 osp
• Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen, 5 osp
TARJOILIJA
• Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp
• Asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp
• Annosruokien ja juomien tarjoilu, 40 osp
• À la carte -tarjoilu, 30 osp
• Juomien myynti ja tarjoilu, 25 osp TAI
• Tilaus- ja juhlatarjoilu, 25 osp
• Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen, 5 osp
VASTAANOTTOVIRKAILIJA
• Matkailualan asiakaspalvelu, 30 osp
• Hotellin vastaanottopalvelut, 40 osp
• Matkailupalvelujen toteuttaminen, 40 osp
• Majoituspalvelut, 15 osp
• Matkailualan varausjärjestelmien käyttö, 20 osp
• Kokouspalvelut, 15 osp
• Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen, 5 osp
TOIMITILAHUOLTAJA
• Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, 15 osp
• Hotelli- ja majoitustilojen puhtauspalvelut, 20 osp
• Ylläpitosiivous 30osp
• Uima-allas- ja kylpylätilojen puhtauspalvelut, 20 osp
• Perussiivous 30 osp
• Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp
• Matkailualan kahvilapalvelut 15 osp
Koko tutkinto: ravintola- ja catering-alan perustutkinto 180 osp
Kenelle
Opinnot soveltuvat nuorille, aikuisille, alan vaihtajille, työn ohessa opiskeleville, työttömille ja ammattitaitoa syventäville.
Opintojen suorittaminen vaatii opiskelijalta erityistä oma-aloitteellisuutta ja itseohjautumiskykyä.
Voit suorittaa yhden tai useamman tutkinnon osan tai koko perustutkinnon ja lisäksi valita tutkinnonosan esimerkiksi puhtaus- ja kiinteistöalan tai matkailualan perustutkinnosta.
Kustannukset opiskelijalle
Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelija maksaa kuitenkin itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle.
Jatko-opintomahdollisuudet
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.
Muuta huomioitavaa
Koulutukseen on jatkuva haku. Opintojen aloitus sovitaan opiskelijan HOKS-keskustelussa.
Muistathan mainita haussasi mistä opintopolkuvaihtoehdosta olet kiinnostunut. Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa Opintojen aloitus joustavasti lukuvuoden aikana.
Asiakaspalvelussa ja keittiötyössä ei hygieniasyistä voi pitää lävistyksiä.
Lisätietoja antaa
Koulutuspäällikkö Mari Järvenpää
Mäntän seudun koulutuskeskus
puh. 044 728 8421
etunimi.sukunimi@sasky.fi