Lataa pdf

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, Toimitilahuoltaja tai Laitoshuoltaja

Toimitilahuoltaja
Hakuaika: 1.1.2023 – 31.12.2023
Osaamisala: Toimitilahuollon osaamisala

Koulutuksen kuvaus

Haluatko vahvistaa osaamistasi puhtaus- ja kiinteistönhuoltoalan monipuolisissa tehtävissä?
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon suorittanut henkilö toimii kiinteistönhoidon, kotityöpalvelujen, laitoshuollon, teknisen kiinteistönhoidon tai toimitilahuollon tehtävissä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan asiakaskohteissa.

Toimitilahuoltaja työskentelee laitosten ja yritysten puhdistuspalvelutehtävissä. Työympäristöinä ovat erilaiset toimitilat sekä asuin-, teollisuus- ja liikekiinteistöt. Työtehtäviin kuuluu pitää tilat puhtaana ja turvallisena sekä huolehtia kiinteistön kunnosta.

Laitoshuoltajan työympäristöjä ovat esim. sairaalat, terveyskeskukset, palvelutalot, päiväkodit ja koulut. Laitoshuoltajan tehtävänä on huolehtia kohteen puhtaanapidon lisäksi myös asiakkaiden ja asukkaiden hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.

Koulutuksen sisältö

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon (150 osp) muodostuminen:
Tutkinnon pakollinen osa kaikille:
– Asiakaslähtöisen puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)
Laitoshuoltajille
– Laitoshygieniapalvelut, 45 osp
Toimitilahuoltajille
– Ylläpitosiivouspalvelut, 45 osp

Lisäksi tutkintoon kuuluu valinnaisia tutkinnon osia 90 osp.

Kenelle

Pääsyvaatimuksena on suoritettu kyseisen alan perustutkinto, riittävä alan työkokemus tai merkittävä alan harrastuneisuus.

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Koulutuksen alussa jokaisen opiskelijan osaaminen kartoitetaan ja jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma HOKS.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutusmaksu 250 € omaehtoisessa koulutuksessa, oppisopimuskoulutuksessa maksua ei peritä. Kustannuksia syntyy lisäksi mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. Koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.

Lisätietoja antaa

Eija Uotila
puh. 050 345 8725
etunimi.sukunimi@sasky.fi

Hae koulutukseen