Lataa pdf

Puutarha-alan ammattitutkinto, puistopuutarhuri

Puistopuutarhuri
Hakuaika: 1.8.2023 – 30.12.2023
Osaamisala: Viheralueiden kunnossapidon osaamisala

Koulutuksen kuvaus

Puutarha-alan ammattitutkinnon suorittanut osaa toimia puutarha-alan ammattilaisena toimialansa mukaisissa tehtävissä. Hän osaa huolehtia kasvillisuudesta toimialansa vaatimusten mukaisesti. Hän osaa liiketoiminnan periaatteet ja toimia taloudellisesti. Hän osaa huolehtia työturvallisuudesta ja toimia osana ammattialan verkostoa ja työyhteisöä. Puutarha-alan ammattitutkinnon suorittanut osaa edistää kestävää kehitystä toimialallaan.
Viheralueiden kunnossapidon osaamisalan suorittaneella puistopuutarhurilla on ammattitaito toimia viheralan tiiminvetäjänä ja hänellä on syvällinen osaaminen viheralueiden kunnossapitotehtävissä. Hän osaa käyttää monipuolista kasvien hoitotöihin ja viheralueiden kunnossapitoon liittyvää osaamistaan erilaisissa viheralueiden kunnossapitotehtävissä.
Puistopuutarhuri voi toimia viheralan tiiminvetäjänä viheralueiden kunnossapidon tehtävissä. Hän voi toimia kuntien, seurakuntien, yritysten tai muiden viheralueiden kunnossapitotöitä tekevien yhteisöjen palveluksessa tai hän voi toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuksen sisältö

Puutarha-alan ammattitutkinto,viheralueiden kunnossapidon osaamisala 150 osp
-Tiiminvetäjänä toimiminen 30 osp
-Kasvillisuusalueiden kunnossapito 60 osp
-valinnaiset tutkinnon osat 60 osp

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua puutarha-alalla työskentelevät sekä alalle suuntautuvat henkilöt. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia. Pääsyvaatimuksena luonnonvara-alan koulutus, puutarha-alan työkokemus tai vastaavat tiedot ja taidot. Ennen lopullista valintaa hakijat haastatellaan.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelumaksu 400 €

Lisätietoja antaa

opettaja Mari Sainio puh 0406306013 mari.sainio@sasky.fi

Hae koulutukseen