Lataa pdf

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Tarjoilija
Osaamisala: Asiakaspalvelun osaamisala

Tavoitteet

Perustutkinnon suorittanut osaa

  • toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä
  • palvella suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita asiakaslähtöisesti
  • hyödyntää ammattisanastoa vierailla kielillä ja kulttuurien tuntemusta
  • toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.

Perustutkinnossa voi erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.

Tutkinnon suorittanut tarjoilija osaa

  • toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
  • esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.

Tutkinnon suorittanut kokki osaa

  • toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
  • valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
  • laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.

Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut kokki työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Sisältö

Koulutuksessa perehdytään monipuolisesti ruoanvalmistustehtäviin ja asiakaspalveluun.

Työtehtäviä harjoitellaan Vammalan ammattikoulun opiskelijaruokapalveluissa ja oppilaitoksen ravintola Wareliuksessa sekä alan yrityksissä työssäoppimisjaksoilla.

Sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisten juhlatilaisuuksien järjestämiseen osaamisen kartuttamiseksi.

Yksilöllisillä valinnoillasi voit vaikuttaa tulevaisuuden osaamiseesi.

Työtehtäviä harjoitellaan koulun opiskelijaruokapalveluissa ja oppilaitoksen ravintola Wareliuksessa sekä alan yrityksissä työssäoppimisjaksoilla.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Ammattiosaamisen näytöt toteutetaan työssäoppimisjaksojen yhteydessä, jolloin ammattiosaamista arvioidaan muun arvioinnin ohella käytännön työtilanteissa ammattiosaamisen näytöillä. Työelämän edustajat tulevat näin entistä laajemmin mukaan arviointiin.

Työssäoppimisen suunnitelma laaditaan yhteistyössä paikallisten työelämäedustajien kanssa ja siinä otetaan huomioon alueelliset ja paikalliset työelämän tarpeet ja mahdollisuudet.

Lisätietoja antaa

Riina Sunila, koulutuspäällikkö,
Sähköposti: riina.sunila@sasky.fi,
Puhelin: 040 084 5001,

Hae koulutukseen