Lataa pdf

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Koulutusaika: 3.8.2020 – 31.5.2023
Hakuaika: 1.6.2020 – 31.7.2020

Koulutuksen kuvaus

Perustutkinnon suorittanut osaa

• toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä
• palvella suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita asiakaslähtöisesti
• hyödyntää ammattisanastoa vierailla kielillä ja kulttuurien tuntemusta
• toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.

Osaamisalat ja tutkintonimikkeet

• Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija
• Ruokapalvelun osaamisala, kokki

Laajuus ja kesto

180 osp. Opintojen kesto henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan enintään 3 vuotta.

Pääsyvaatimus

Peruskoulu

Tutkinnon muodostuminen

Pakollinen tutkinnon osa:
Ravitsemispalveluissa toimiminen, 20 osp

Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija:
Asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp
Annosruokien ja juomien tarjoilu, 40 osp

Ruokapalvelun osaamisala, kokki:
Lounasruokien valmistus, 40 osp
Annosruokien valmistus, 25 osp

Lisäksi:
Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu), jatkuvan haun kautta voivat hakea ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Kustannukset opiskelijalle

Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä sekä työvaatteista ja jalkineista. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Opiskelut alkavat joustavasti henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Minna Vainio, puh. 044 774 5005,
minna.vainio@sasky.fi tai

Hae koulutukseen