Lataa pdf

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kokki
Hakuaika: 1.10.2022 – 31.8.2023
Osaamisala: Ruokapalvelun osaamisala

Tutkinnon kuvaus

Kokki toimii ruuanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa. Työhön kuuluu erilaisten raaka-aineiden ja puolivalmisteiden esikäsittelyä, käsittelyä ja kypsentämistä. Ammatissa tarvitaan kädentaitoja, luovuutta sekä hyvää maku- ja hajuaistia ja fyysistä kuntoa.

Kokkeja työskentelee erilaisissa ravintoloissa, suurkeittiöissä, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä ja pikaruokapaikoissa.

Koulutuksen kuvaus

Opintojen aikana opitaan tekemään ruokaa sekä ravintola- että suurkeittiössä ja laittamaan se tarjolle joko annoskohtaisesti tai suurelle joukolle. Kokki osaa käyttää, huoltaa ja puhdistaa nykyaikaisen keittiön laitteita ja hän huolehtii usein myös tavaratilausten vastaanotosta ja varastoinnista.

Kokki osallistuu usein ravintolan lounas- ja á la carte -ruokalistojen sekä ateria- ja annostilausten suunnitteluun. Kokin tehtäviin kuuluvat myös keittiön puhtaanapitoon liittyvät tehtävät sekä astioiden huolto.

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu), jatkuvan haun kautta voivat hakea ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Kustannukset opiskelijalle

Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Lisätietoja antaa

Harri Pääkkönen
puh. 050 073 9661
etunimi.sukunimi@sasky.fi

Hae koulutukseen