Lataa pdf

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (monimuoto-opinnot)

Tarjoilija
Hakuaika: 1.1.2019 – 31.12.2020
Osaamisala: Asiakaspalvelun osaamisala

Tutkinnon kuvaus

Tarjoilija on asiakaspalvelun ja myynnin ammattilainen. Hän tuntee myymänsä tuotteet ja osaa yhdistää ruokia ja juomia. Tarjoilija vastaanottaa tilaukset, tarjoilee ruoka-annokset ja juomat sekä laskuttaa asiakkaan tilaukset. Myynti- ja asiakaspalvelutyöt erityyppisissä ravintoloissa edellyttävät joustavuutta, järjestelykykyä ja palveluhenkisyyttä sekä fyysistä kuntoa.

Tarjoilijoita työskentelee erilaisissa ravintoloissa (hotellin ravintoloissa, ruokaravintoloissa, lounas- tai henkilöstöravintoloissa, tanssiravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, diskoissa, musiikkibaareissa, junien ravintolavaunuissa), kahviloissa, liikenneasemilla, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä, suurtalousalan toimipaikoissa sekä laivoilla.

Koulutuksen kuvaus

Opinnot suoritetaan työelämäpainotteisesti opiskeltavan alan työpaikalla (koulutus- tai oppisopimus) ja verkko-opintoina. Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen. HOKSissa sovitaan opinnoista ja niiden suorittamistavoista.

Tutkinnon suorittanut:
– toimii asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisella sektorilla
– osaa kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
– osaa esitellä, myydä ja tarjoilla asiakkaille tuotteita ja palveluita

Koulutuksen sisältö

Tarjoilijan opinnot sisältävät:
– ravitsemispalveluissa toimimista
– asiakaspalvelua ja myyntiä
– annosruokien ja juomien tarjoilua vaihtoehtoisesti oman kiinnostuksesi mukaisesti mm. à la carte -tarjoilua, tilaus- ja juhlatarjoilua, juomien myyntiä ja tarjoilua, kokouspalveluja, kahvilapalveluja sekä katu- ja pikaruokapalveluja

Kenelle

Opinnot soveltuvat nuorille, aikuisille, alan vaihtajille, työn ohessa opiskeleville, työttömille ja ammattitaitoa syventäville.

Pääsyvaatimuksena ylioppilastutkinto tai ammatillinen perustutkinto.

Kustannukset opiskelijalle

Opetus ammatillisessa koulutuksessa on maksutonta. Opiskelija maksaa kuitenkin itse osan opiskelukustannuksista: esim. oppikirjat sekä omaan käyttöön tulevat työvälineet, laitteet ja materiaalit, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Perustutkinnon jälkeen osaamista voi hankkia lisää esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Koulutukseen on jatkuva haku, hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa. Otathan haastatteluun mukaan alkuperäiset opiskelu- ja työtodistuksesi.

Opintojen aloitus joustavasti lukuvuoden aikana.

Haastatteluajat:

syksy 2020
– 20.8.
– 24.9.
– 22.10.
– 26.11.

Opintojen aloitus joustavasti lukuvuoden aikana.

Lisätietoja antaa

Koulutuspäällikkö Mari Järvenpää
Mäntän seudun koulutuskeskus
puh. 044 728 8421
etunimi.sukunimi@sasky.fi

Hae koulutukseen