Lataa pdf

Ravintola- ja cateringalan osatutkinto, palvelutyöntekijä

Koulutusaika: 8.8.2022 – 31.5.2023
Hakuaika: 2.1.2023 – 31.12.2023

Koulutuksen kuvaus

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Ammatti-instituutti Iisakin (Hämeenkyrö) ja työelämän kanssa. Opinnot sisältävät käytännön tehtävissä toimimista työpaikalla (koulutus- tai oppisopimuksella) sekä käytäntöä täydentävää lähi- tai verkko-opiskelua.

Koulutus pitää sisällään hygieniaosaamispassin sekä tarjoaa mahdollisuuden suorittaa anniskelupassin.

Palvelutyöntekijän työ on monipuolista, työtehtäviä ovat esimerkiksi:
– ateria- ja asiakaspalvelu, kuten aamu- ja välipalojen valmistaminen, ruokien esille laitto ja tarjoilu
– päivittäiset puhtaus- ja siivoustyöt toimipaikan eri tiloissa.

Työtä tehdään itsenäisesti erilaisissa palvelukeittiöissä, jotka sijaitsevat esim. päiväkodeissa, kouluissa, vanhusten palvelutaloissa ja terveyskeskuksissa.

Koulutuksen sisältö

– ruoka-aineiden, ruokien ja elintarvikkeiden vastaanottaminen
– ruokien ja lisäkkeiden kuumentaminen tai valmistaminen
– ruokien pakkaaminen, jakaminen ja esille laitto
– asiakaspalvelussa toimiminen ja asiakkaiden ohjaaminen
– yleisten erityisruokavalioiden tuntemus
– astiahuollon tehtävät
– oppilaitosten, päiväkotien ja terveyskeskusten puhtauspalvelut
– toiminnan ja oman osaamisen kehittäminen

Palvelutyöntekijän koulutuksessa suoritetaan ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta seuraavat tutkinnon osat: ravitsemispalveluissa toimiminen, palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta yksi tutkinnonosa.

Kenelle

Palvelutyöntekijän koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut asiakaspalvelusta ja itsenäisestä työskentelystä ihmisten kanssa tai sinulla on jo alan työkokemusta ja haluat päivittää ja kehittää osaamistasi.

Koulutus ei vaadi pohjakoulutusta.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on muuten maksutonta, mutta opiskelija kustantaa itse työvaatteet ja – kengät sekä sähköisen oppimateriaalin (eKampus).

Jatko-opintomahdollisuudet

Lisää koulutusta voi hankkia suorittamalla ravintola- ja cateringalan perustutkinnon kokonaisuudessaan.

Muuta huomioitavaa

Koulutuksen arvioitu kesto on 6kk ja opinnot voi aloittaa joustavasti sopimuksen mukaan.
Oppimisen kehittymistä seurataan osaamispassin avulla.

Lisätietoja antaa

opinto-ohjaaja Tarja Perolainen
Ammatti-instituutti Iisakki
puh. 050 338 3314
sähköposti tarja.perolainen@sasky.fi

Hae koulutukseen