Siirry sisältöön

Ravintolakokki

Ruokapalvelujen ammattitutkinto | Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala

Pilkottuja kevätsipulinvarsia vaalealla alustalla
Oppilaitos:
Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus
Koulutustyyppi:
Ammattitutkinto
Teemat:
Ravintola- ja catering-ala
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Ruokapalveluosaajaksi – Voit opiskella koko tutkinnon tai tutkinnon osia.

Halutko päivittää osaamistasi? Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on alan peruskoulutus tai olet toiminut jo alalla tai olet alan vaihtaja.

Ravintolakokki osaa työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toimintaajatuksen ja liikeidean mukaisesti. Hän osaa työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti, esikäsitellä raakaaineita oikein jalostusasteen mukaisesti, valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia sekä viimeistellä ja laittaa ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla. Hän osaa palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset sekä matkustajalaivojen ruokaravintolat.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

  • Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki

    Paikkakunta
    Verkkototeutus – Mänttä-Vilppula
    Hakuaika
    01.01.2024 — 31.12.2024
    Lisätietoa

    Ruokapalveluosaajaksi – Voit opiskella koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Halutko päivittää
    osaamistasi? Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on alan peruskoulutus tai olet toiminut jo alalla
    tai olet alan vaihtaja.

    Ravintolakokki osaa työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toimintaajatuksen ja liikeidean mukaisesti. Hän osaa työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti, esikäsitellä raakaaineita oikein jalostusasteen mukaisesti, valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia sekä viimeistellä ja laittaa ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla. Hän osaa palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

    Ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset sekä matkustajalaivojen ruokaravintolat.

    Kustannukset
    Opiskelumaksu 250 € (alv 0%), oppisopimuskoulutuksessa ei opiskelijamaksua.
    Muuta huomioitavaa
    Koulutukseen on jatkuva haku. Hakijat haastatellaan ennen valintaa.

Koulutuksen sisältö

Opintojen laajuus ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) perusteella. Koulutus edellyttää tietokoneen peruskäyttötaitoa, ja muodostuu verkko-opinnoista sekä työpaikalla tapahtuvasta ohjatusta oppimisesta. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta:
• ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp

Pakollisen lisäksi valitaan seuraavista tutkinnon osista
90 osp:
• erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp
• kasvisruokien valmistaminen 40 osp
• kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen 50 osp
• ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä 30 osp
• ruoanvalmistus tilauspalvelussa 40 osp
• toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa 40 osp, ruoanvalmistus suurtaloudessa
• ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 10–30 ops.

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakijat haastatellaan ennen valintaa.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelumaksu 250 € (alv 0%),
oppisopimuskoulutuksessa ei opiskelijamaksua.

Lisätietoa antaa