Lataa pdf

Taideteollisuusalan perustutkinto, kädentaitojen ohjaus, koulutus työelämäpainotteinen

Artesaani
Hakuaika: 11.11.2022 – 24.2.2023
Osaamisala: Käsityön ohjaustoiminnan osaamisala

Koulutuksen kuvaus

Kiinnostaako kädentaitojen ohjaus, toiminta luovan työn parissa? Oletko parhaimmillasi lasten ja nuorten vai aikuisten kanssa?

Kädentaitojen ohjauksen artesaani suunnittelee ja toteuttaa erilaisia lyhytkursseja sekä toimii niiden ohjaajana. Alan ammattilaiselta vaaditaan vahvaa motivaatiota alalle, itseohjautuvuutta, joustavuutta ja sosiaalisia taitoja.

Kädentaitojen ohjaajia tarvitaan lasten ja nuorten sekä aikuisten harrastustoiminnan ohjaajina muun muassa kouluissa, kurssikeskuksissa, opistoissa, erilaisissa työpajoissa, lähitoreilla sekä hyvinvointialalla ja kuntouttavassa työtoiminnassa. Yhdistämällä koulutus- terveydenhoitoalan ammatteihin, käsityön ohjaustoiminnan osaamisalan artesaani voi suuntautua myös kuntoutus- ja terapiatoimintaan.

Koulutuksen sisältö

– Koulutus alkaa henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaisesti, aloitusaika sovitaan yksilöllisesti yhteistyössä hakijan kanssa
– Opintojen laajuus on 180 osp, kesto noin 1,5–2 vuotta huomioiden henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS) ja yksilölliset tarpeet
– Opintojen keskiössä on ohjausosaamisen kehittäminen ja lisäksi erilaisten kädentaitojen kehittäminen
– Koulutus on tarkoitus suorittaa työelämälähtöisesti työpaikalla tapahtuvana oppimisena joko omaehtoisena koulutuksena koulutussopimuksella tai oppisopimuskoulutuksena. Opiskelun aloittamisen edellytyksenä on hakijan hankkima koulutus- tai oppisopimuspaikka.

Kenelle

Koulutus soveltuu henkilölle, joka on kiinnostunut suorittamaan opinnot työelämässä, ja haluaa täydentää omaa ammattitaitoaan ohjausosaamisella tai harkitsee ohjausalaa. Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet jatkuvan haun kautta. Pohjakoulutusvaatimuksena on peruskoulu tai aiemmin suoritettu muu tutkinto.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Hakijat kutsutaan haastatteluun.

Lisätietoja antaa

Sasky, Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos
opettaja Terhi Leppä
p. 044 755 4511
terhi.leppa@sasky.fi