Taideteollisuusalan perustutkinto, sisustuslasi, jatkuva haku | Sasky
Lataa pdf

Taideteollisuusalan perustutkinto, sisustuslasi, jatkuva haku

Artesaani
Koulutusaika: 6.8.2020 – 31.5.2023
Osaamisala: Tuotteen valmistuksen osaamisala

Koulutuksen kuvaus

Sisustuslasin opinnoissa opitaan valmistamaan eri tekniikoilla lasisia tilanjakajia, ikkunamaalauksia, valaisimia, sisustusesineitä sekä mosaiikkeja. Sisustuslasituotteita valmistetaan esimerkiksi ravintoloihin, hotelleihin, kauppakeskuksiin, julkisiin yleisötiloihin, matkustajalaivoille sekä yksityiskoteihin.

Ammattialalla opiskellaan erilaisia lasin työstössä käytettäviä tekniikoita, kuten tunnettuja lyijykisko-, lasinmaalaus-, sulatus- ja kuparifoliotekniikoita. Lisäksi tutustutaan hiekkapuhallukseen ja liimaukseen. Erikoisemmista tekniikoista mainittakoon klassinen mosaiikki, pâte de verre eli lasimurskan sulatus sulatusmuottiin, lasin uunivalu sekä lasikorujen valmistus lampputekniikalla. Sisustuslasin opinnot ovat täynnä mahdollisuuksia niin tekniikoiden kuin tilojensa puolesta.

Sisustuslasialan artesaani voi työskennellä omassa studiossaan tai kurssien ohjaajana kouluissa, kurssikeskuksissa, opistoissa ja nuorisotaloissa. Koulutukseen sisältyy työpaikoilla tapahtuvaa opiskelua, jonka pohjalta opiskelijalla on mahdollisuus työllistyä ja toimia työmarkkinoilla itsenäisesti tai toisen palveluksessa. Opintojen aikana opiskelija saa perusvalmiudet yrittäjänä toimimiseen ja hyvän pohjan mahdollisille jatko-opinnoilleen.

Lisätietoja antaa

Ikatan toimisto:
044 755 4532
ikata@sasky.fi

Hae koulutukseen