Lataa pdf

Talonrakennusalan ammattitutkinto


Koulutuksen kuvaus

Talonrakennusalan ammattitutkinnon suorittaneella on talonrakennusalan ammattitytöntekijältä edellytettävä ammattitaito, joutuisuus. Hän toimii laadukkaasti ja taloudellisesti sekä osaa toimia työmarkkinoiden pelisääntöjä noudattaen. Talonrakennusalan ammattitutkinnon suorittanut hallitsee ammattialansa taidot ja tiedot ja osaa soveltaa niitä ratkaistessaan työtehtäviin liittyviä ongelmia. Hän hoitaa ammattialansa tehtävät itsenäisesti muuttuvissakin toimintaympäristöissä ja suunnittelee työnsä sekä mahdollisesti myös muiden töitä huomioiden muut toimijat. Hän kykenee opastamaan muita ja valvomaan muiden suorittamia tehtäviä. Hän viestii ja tuottaa tarvittaessa tehtäviinsä liittyviä tekstejä suomeksi tai ruotsiksi.

Koulutuksen sisältö

Talouden, työn ja työympäristön hallinta tutkinnon osa on pakollinen tutkinnon osa ja sen laajuus on 30 osp. Tämän tutkinnon osan suoritettuasi ymmärrät rakennusalan yritystoiminnan pääperiaatteet ja osaat toimia asiakkaiden vaatimusten mukaisesti. Toimit työmarkkinoiden pelisääntöjen mukaan ja huomioit työhösi liittyvät laatuvaatimukset sekä turvallisuus- ja ympäristöriskit. Ymmärrät rakenteiden rakennusfysikaaliset toiminnat ja osaat huomioida ne laadukkaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Osaat käyttää talonrakennuksessa käytettäviä koneita ja tunnet rakennusmateriaalien ominaisuudet sekä käyttötarkoitukset. Ymmärrät nykyaikaisen tietotekniikan merkityksen omassa työssäsi.

Tarkemman kuvauksen tutkinnon muodostumisesta löydät ePerusteet – palvelusta.

Tutkintoon sisältyy myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista, josta sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen. HOKSissa sovitaan opinnoista ja niiden suorittamistavoista sekä mahdollisista tukitoimista.

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua perustutkinnon suorittaneet tai muutaman vuoden työelämässä kyseisissä työtehtävissä toimineet.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelijamaksu 250 € (alv 0 %), oppisopimuskoulutuksessa ei opiskelijamaksua.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Muuta huomioitavaa

Koulutukseen on jatkuva haku, hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa.

Opintojen aloitus joustavasti lukuvuoden aikana.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Teija Elers
Mäntän seudun koulutuskeskus
puh. 040 644 9256
etunimi.sukunimi@sasky.fi.

Hae koulutukseen