TÄYNNÄ; Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Ohjelmistokehittäjä | Sasky
Lataa pdf

TÄYNNÄ; Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, Ohjelmistokehittäjä

Ohjelmistokehittäjä
Koulutusaika: 1.9.2020 – 31.8.2022
Hakuaika: 10.2.2020 – 1.11.2020

Koulutuksen kuvaus

Ohjelmistokehittäjä toimii koodaajana erilaisissa projekteissa, jossa hän on osa ohjelmistojen toteutustiimiä. Koodauksen lisäksi hän hallitsee tietokoneen rakenteet sekä yleisimmät käyttöjärjestelmät ja ohjelmat. Ammatissa tarvitaan hyvää teknistä osaamista sekä tiimityöskentely- ja ongelmanratkaisutaitoja.

Ohjelmistokehittäjä työskentelee tietotekniikka-alan yrityksissä, jotka tekevät ohjelmistoja, tarjoavat tietotekniikan käyttämiseen liittyviä palveluja ja konsultointia, tietokantapalveluita sekä sisällöntuotantoa.

Koulutuksen sisältö

Opintojen aikana opitaan muun muassa tietokoneen ja käyttöjärjestelmien perustoiminta, ohjelmoinnin perusteet sekä selainsovellusten ja palvelinohjelmien toteuttamista. Tämän lisäksi tutuksi tulevat kehitysympäristöt, versiohallinta, kotisivujen toteuttaminen ja komentokielen käyttö.

Koulutus toteutetaan verkkopohjaisena opetuksena ja siihen kuuluu työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Verkkotapaamiset pidetään kerran viikossa, muuten sisältöjä opiskellaan verkko-oppimisympäristössä. Mahdollinen työpaikalla tapahtuva oppiminen sovitaan opiskelijakohtaisesti.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu koodauksesta kiinnostuneille ja ohjelmistuotantoalalle aikoville. Se soveltuu myös toisen osaamisalan suorittaneen datanomin ammattialaa laajentavaksi koulutukseksi. Koulutuksen pohjakoulutusvaatimuksena on lukio tai ammatillinen perustutkinto.

Laitteistovaatimuksena on oma tietokone, jolla pystyy osallistumaan verkkotapaamisiin. Hakijalta edellytetään tietoteknisiä taitoja ja perusohjelmien hallintaa.

Lisätietoja antaa

Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto, Huittinen

Pekka Aalto
puh. 040 140 7105
pekka.aalto@sasky.fi