Lataa pdf

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, IT-tukihenkilö, Lähiopetus

IT-tukihenkilö
Koulutusaika: 3.8.2023 – 31.5.2026
Hakuaika: 7.8.2023 – 30.9.2023

Koulutuksen kuvaus

IT-tukihenkilö pitää kunnossa tietojärjestelmiä, ratkaisee ongelmatilanteita, opastaa käyttäjiä ohjelmien ja laitteiden käytössä sekä myy ja markkinoi alan tuotteita. Ammatissa tarvitaan hyvää teknistä osaamista, palveluhenkisyyttä ja yhteistyötaitoja.

IT-tukihenkilön työpaikkoja tarjoavat ICT-palveluyritykset, tietoturva-alan yritykset, tietoliikenneoperaattorit sekä alan kaupat. Työpaikkoja on myös laitteiden asennukseen, huoltoon ja korjaukseen erikoistuneissa yrityksissä. Lähes kaikissa organisaatioissa tarvitaan alan osaajia tietojärjestelmien ylläpitoon, käytön tukeen sekä tietopalvelu- ja hallinnollisiin tehtäviin.

Koulutuksen sisältö

Opintojen aikana opitaan muun muassa tietokoneen ja käyttöjärjestelmien perustoiminta, verkon perusrakenteet, laite- ja ohjelmisto-ongelmien ratkaisemista, työn automatisointia komentokielien ja ylläpito-ohjelmien avulla. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa pelivalmennusta sisältävä eSports -tutkinnon osa.

Tutkintoon sisältyy myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista, josta sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen.

Koulutuksen voi suorittaa myös työvoimakoulutuksena.

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu), jatkuvan haun kautta voivat hakea ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelu on maksutonta. Oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin opiskelijat kustantavat itse.

Lisätietoja antaa

Opettaja Pekka Aalto
040 140 7105
pekka.aalto@sasky.fi

Koulutuspäällikkö Outi Pitkänen
044 560 4553
outi.pitkanen@sasky.fi

Hae koulutukseen