Lataa pdf

Uusia metallin osaajia Mäntän seudulle (nro 708785) työvoimakoulutus

Hakuaika: 25.8.2022 – 13.10.2022

Koulutuksen kuvaus

Koulutus on tarkoitettu asiakkaille, joilla on kone- ja metallialan koulutus ja/tai aikaisempaa kokemusta työskentelystä metalliteollisuudessa.
Koulutus sopii hyvin myös alanvaihtajalle. Ensivaiheessa kartoitetaan osaamisesi ja sen jälkeen aloitat koulutuksen, joka vastaa niin sinun kuin paikallisten yritysten tarpeisiin.
Tavoitteena on, että yksilöllisen koulutuksen kautta työllistyt nopeasti.

Asuinpaikkakuntasi voi olla esim. Mänttä-Vilppula, Juupajoki, Ruovesi, Virrat tai Keuruu.

Suora linkki: Haussa oleva työvoimakoulutus – Haku hakutekijöillä (te-palvelut.fi)

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältöön kuuluu kone- ja tuotantotekniikka-alan yleistekniikkaa, mm. hitsaus-, jyrsintää sekä NC- koneistusta ja CAD/CAM-tekniikkaa. Koulutus tapahtuu lähiopetuksena hallissa ja mahdollisesti myös verkko-opetuksena.
Työssäoppiminen on keskeinen osa koulutusta ja se tapahtuu koulutussopimuksella ja mahdollisesti myös oppisopimuksella. Koulutuksen pituus määräytyy hyvin yksilöllisesti; ensin kartoitetaan osaaminen (1 pv – 4 vk) ja sen jälkeen alkaa varsinainen opiskelu.
Koulutuksessa voit suorittaa kone- ja metallialan osatutkinnon ja jatkaa myöhemmin tarpeen mukaan koko tutkinnon suorittamiseen.

Kustannukset opiskelijalle

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea osoitteesta https://www.te-palvelut.fi/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta-koulutus/tyovoimakoulutus/haku-ja-valinta. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Jatko-opintomahdollisuudet

Täytä koulutushakemus työvoimahallinnon sivujen kautta (https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/708785?locations=M%C3%A4ntt%C3%A4-Vilppula&&announced=0&sort=1 ).
Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, vahvista hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.te-palvelut.fi

Koulutuksen hakuaika päättyy 13.10.2022

Lisätietoja antaa

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9.00-16.15, puh, 0295 020 702.
Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista, www.facebook.com/koulutusneuvonta.

SASKY Mäntän seudun koulutuskeskus; Saara-Leena Kytömäki p. 044 728 88402
saara-leena.kytomaki@sasky.fi