Vaihtoon Venäjälle

Kiinnostaako sinua vaihtojakso Venäjälle opiskelun aikana?

Sasky kuuluu Opetushallituksen rahoittamaan AKKUNA – Ikkuna Venäjälle -verkostoon (linkki avautuu uuteen välilehteen). Verkoston tuella opiskelijat voivat lähteä vaihtoon Venäjälle ja opettajat opiskelijoita ohjaamaan tai omalle työelämäjaksolle. Tuki kattaa matka-, majoitus- ja viisumikulut. 

Koulutussopimusjaksoja tarjoavat esim. Pietarin Sokos Hotellit. Voit mennä myös oppilaitosvaihtoon johonkin Saskyn yhteistyöoppilaitokseen Pietarissa. Opiskelijoiden jaksot ovat yleensä 4 – 6 viikon mittaisia. Lisäksi catering-, matkailu-, liiketoiminta- ja kulttuurialan opiskelijoille on tarjolla viikon mittaisia ryhmävaihtoja. 

Lisätietoa Saskyn Venäjä-asiantuntijalta:

Nikolay Karpov
puh. 044 034 5750
nikolay.karpov(at)sasky.fi
tai oppilaitosten kv-vastaavilta.

Kokemuksia Venäjän vaihdosta, Elina Nieminen:

Ummikkona ulkomailla – vaihdossa Pietarissa, Teppo Tammi:

Opiskelijana Kirovski -restaurointikoulussa, Teppo Tammi:

Lue alla olevista linkeistä Saskyn opiskelijoiden vaihtokokemuksista Pietarissa (linkit avautuvat uuteen välilehteen).

Kirovski -restaurointioppilaitos (pdf-tiedosto)

Marata opiskelijat Sokos Hotellissa (linkki blogiin)

Venäjän perinteisen kulttuurin oppilaitos (pdf-tiedosto)

Pietarin Kirovski -restaurointioppilaitoksen tervehdys

Venäjä-vaihtoon hakeminen

Hakukierros järjestetään yleensä syksyisin ja keväisin. Venäjä-vaihto on tarkoitettu vain täysi-ikäisille opiskelijoille. 

Jos haluat vaihtojaksolle Venäjälle, palauta oman oppilaitoksen kv-vastaavalle: 
(linkit avautuvat uuteen välilehteen)

  • Suomenkielinen hakemus allekirjoitettuna paperiversiona. Huom. tarvitset hakemukseen vastuuopettajasi ja oppilaitoksesi terveydenhoitajan puollot (sovi hyvissä ajoin ennen hakemuksen palautuspäivämäärää tapaaminen terveydenhoitajan kanssa). 

Ammattiopettaja auttaa sinua määrittelemään, mitä jo osaat ja mitkä ovat vaihtosi tavoitteet. Lisäksi joissakin oppilaitoksissa järjestetään työpajoja Motivation letterin ja Europass CV:n laatimiseksi. Käytä ohjeissa annettuja tiedostomuotoja ja tiedostojen nimeämisohjeita. 

Kansainvälisyyttä myös omassa oppilaitoksessa

Kansainvälisyystoimintaa järjestetään myös omassa oppilaitoksessa. Lue lisää kultauspajasta, joka järjestettiin Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa joulukuussa 2020. Uuteen tekniikkaan tutustumisen ohessa perehdyttiin myös venäläiseen kulttuuriin.