Vaihtoon Venäjälle

Kiinnostaako sinua vaihtojakso Venäjälle opiskelun aikana?

Sasky kuuluu Opetushallituksen rahoittamaan AKKUNA – Ikkuna Venäjälle -verkostoon. Verkoston tuella opiskelijat voivat lähteä vaihtoon Venäjälle ja opettajat opiskelijoita ohjaamaan tai omalle työelämäjaksolle. Tuki kattaa matka-, majoitus- ja viisumikulut. 

Koulutussopimusjaksoja tarjoavat esim. Pietarin Sokos Hotellit. Voit mennä myös oppilaitosvaihtoon johonkin Saskyn yhteistyöoppilaitokseen Pietarissa. Opiskelijoiden jaksot ovat yleensä 4 – 6 viikon mittaisia. Lisäksi catering-, matkailu-, liiketoiminta- ja kulttuurialan opiskelijoille on tarjolla viikon mittaisia ryhmävaihtoja. 

Lisätietoa Saskyn Venäjä-asiantuntijalta:

Nikolay Karpov
puh. 044 034 5750
nikolay.karpov(at)sasky.fi
tai oppilaitosten kv-vastaavilta.

Lue alla olevista linkeistä Saskyn opiskelijoiden vaihtokokemuksista Pietarissa. 

Kirovski -restaurointioppilaitos (pdf-tiedosto)

Marata opiskelijat Sokos Hotellissa (linkki blogiin)

Venäjän perinteisen kulttuurin oppilaitos (pdf-tiedosto)

Venäjä-vaihtoon hakeminen

Hakukierros järjestetään yleensä syksyisin ja keväisin. Venäjä-vaihto on tarkoitettu vain täysi-ikäisille opiskelijoille. 

Jos haluat vaihtojaksolle Venäjälle, palauta oman oppilaitoksen kv-vastaavalle: 

  • Suomenkielinen hakemus allekirjoitettuna paperiversiona. Huom. tarvitset hakemukseen vastuuopettajasi ja oppilaitoksesi terveydenhoitajan puollot (sovi hyvissä ajoin ennen hakemuksen palautuspäivämäärää tapaaminen terveydenhoitajan kanssa). 
  • Englannin- tai venäjänkieliset hakukirje eli Motivation letter ja Europass CV palautetaan oppilaitoksen kv-vastaavalle ja Nikolay Karpoville sähköpostitse.  
  • Tarkista nämä asiat ennen kuin palautat Europass CV:n ja Motivation letterin. 

Ammattiopettaja auttaa sinua määrittelemään, mitä jo osaat ja mitkä ovat vaihtosi tavoitteet. Lisäksi joissakin oppilaitoksissa järjestetään työpajoja Motivation letterin ja Europass CV:n laatimiseksi. Käytä ohjeissa annettuja tiedostomuotoja ja tiedostojen nimeämisohjeita.