Ruoveden lukion urheiluvalmennuslinja | Sasky

Ruoveden lukion urheiluvalmennuksen linja

Ruoveden lukiossa on mahdollista painottaa opinnoissa urheiluvalmennusta. Lajivalmennuskursseja järjestetään osana lukio-opintoja, urheiluvalmennuskursseja saa hyväksi luettua opintoihin yhteensä 12 kurssia. 

Valmennusryhmät / lajit:

  • elektroninen urheilu (esports)
  • jääkiekko
  • pesäpallo
  • kunto- ja terveysliikunta

Aamu- ja iltapäiväharjoitukset pyörivät säännöllisesti seuravalmentajien vetäminä. Fysiikkavalmennusohjelmat järjestetään yhteisesti. Jokaiselle opiskelijalle tehdään yksilöllinen tavoitesuunnitelma ja harjoituspäiväkirjat.

Urheilulinjalla lajikohtaisten valmennuskurssien paikkoina ovat koulun oma e-urheilun valmennustila ja jäähalli, urheilukenttä ja kuntosali. Ne sijaitsevat koulun läheisyydessä. Myös Opiskelijoiden asunnot sijaitsevat lähellä koulua.  Asunnot ovat mukavia ja edullisia opiskelijoille. Opiskelijoiden tukena on koulun oma asumisen tukihenkilö.

Urheiluvalmennuslinjalle hakeminen

Ruoveden lukion urheiluvalmennuslinjalle haetaan yhteisvalinnan kautta. Lisäksi hakijan tulee toimittaa koululle yhteisvalinnan yhteydessä kirjallinen hakemus ja mahdolliset valmentajan lausunnot.

Hakijat kutsutaan valintatilaisuuteen erillisellä kirjeellä huhtikuussa. Valintatilaisuudessa hakijat haastatellaan. Urheiluvalmennuslinjan lukuaineiden keskiarvoraja on 7,0. Valinta tehdään haastattelussa saatujen pisteiden (0-5) ja lisänäytöstä saatujen pisteiden (0-5) kokonaissumman perusteella.

Hakijalta odotetaan riittäviä lajitaitoja ja aiemmin osoitettua aktiivista lajiharrastusta.

Esports – elektroninen urheilu Ruoveden lukiossa

Pelivalmennusta on lukion aikana yhteensä 6 kurssia. Lisäksi elektronisen urheilun opiskelijat voivat valita lajiharjoittelua tukevia urheiluvalmennuslajien yhteisiä fysiikka- ja mentaalivalmennuksen kursseja ja koulun ulkopuolella suoritettavia hyväksi luettavia kursseja yhteensä 6 kurssia.

Valmennusohjelman peli- ja tasopainotukset päätetään lopullisesti, kun opiskelijavalinnat on tehty. Ohjelmassa on valittavien opiskelijoiden pelaajaprofiilien mukaisesti todennäköisesti CS:GO ja muut yleisimmät esports-pelit (Dota, LOL), joissa lukion joukkueet pelaavat kisoja ja mahdollisesti suunnitteilla olevaa oppilaitossarjaa.

Pelivalmennusta varten koulussa on valmennusluokka ja pelitaktiikan harjoitustiloja. Jälkipelit tiimit voivat pelata oppilaskunnan yhteisellä klubilla. Koulu huolehtii perustason pelikoneiden hankinnasta. Voit halutessasi tuoda myös oman koneesi mukanasi.

Sasky esports

Lisätietoja

Annamme mielellämme lisätietoja asiasta. Voit myös tulla tutustumaan urheiluvalmennukseen ja Ruoveden lukioon paikan päälle, ota yhteyttä ja sovi aika:
Mirkka Nieminen-Hirvelä, opinto-ohjaaja,
puh. 044 787 1408,
mirkka.nieminen-hirvela(at)sasky.fi