Ruoveden lukion urheiluvalmennuksen linja

Ruoveden lukiossa on mahdollista painottaa opinnoissa urheiluvalmennusta. Lajivalmennuksen opintojaksoja järjestetään osana lukio-opintoja, urheiluvalmennusopintoja saa hyväksi luettua opintoihin yhteensä 6 opintojaksoa. 

Valmennusryhmät / lajit:

  • elektroninen urheilu (esports)
  • jääkiekko
  • pesäpallo
  • kunto- ja terveysliikunta

Aamu- ja iltapäiväharjoitukset pyörivät säännöllisesti seuravalmentajien vetäminä. Fysiikkavalmennusohjelmat järjestetään yhteisesti. Jokaiselle opiskelijalle tehdään yksilöllinen tavoitesuunnitelma ja harjoituspäiväkirjat.

Urheilulinjalla lajikohtaisten valmennuskurssien paikkoina ovat koulun oma e-urheilun valmennustila ja jäähalli, urheilukenttä ja kuntosali. Ne sijaitsevat koulun läheisyydessä. Myös Opiskelijoiden asunnot sijaitsevat lähellä koulua.  Asunnot ovat mukavia ja edullisia opiskelijoille. Opiskelijoiden tukena on koulun oma asumisen tukihenkilö.

Urheiluvalmennuslinjalle hakeminen

Ruoveden lukion urheiluvalmennuslinjalle haetaan yhteisvalinnan kautta. Hakijan tulee toimittaa urheilulinjan tai esports-linjan esitietolomake, lukion ainevalintakortti, motivaatiokirje ja mahdolliset lisänäytöt esim. valmentajan ja/tai liikunnanopettajan lausunnot oppilaitokseen. Motivaatiokirjeessä sinun tulee kertoa opiskelumenestyksestäsi, motivaatiostasi ja perustelusi urheilu- tai esportlinjalle hakeutumiseen.  Valinta tehdään keskiarvoon, harrastuneisuuteen ja motivaatiokirjeeseen perustuen. Lisätiedot opintopolku.fi-sivustolta.

Täytetyt lomakkeet ja motivaatiokirje tulee lähettää yhteishaun loppuun mennessä postilla osoitteeseen:

Ruoveden lukio
Kuruntie 6
34600 Ruovesi

tai sähköpostilla osoitteeseen: ruovedenlukio(at)sasky.fi

Opiskelijavalinta tehdään keskiarvoon motivaatiokirjeeseen perustuen.

Urheiluvalmennuslinjan lukuaineiden keskiarvoraja on 7,0.

Hakijalta odotetaan riittäviä lajitaitoja ja aiemmin osoitettua aktiivista lajiharrastusta.

Voit hakea opiskelijaksi myös lukuvuoden aikana erillisellä hakemuksella jatkuvassa haussa ottamalla yhteyttä tuulia.taalas(at)sasky.fi.

Esports – elektroninen urheilu Ruoveden lukiossa

Pelivalmennusta on lukion aikana yhteensä 6 opintojaksoa. Lisäksi elektronisen urheilun opiskelijat voivat valita lajiharjoittelua tukevia urheiluvalmennuslajien yhteisiä fysiikka- ja mentaalivalmennuksen opintoja ja koulun ulkopuolella suoritettavia hyväksi luettavia opintoja yhteensä 6 opintojaksoa.

Valmennusohjelman peli- ja tasopainotukset päätetään lopullisesti, kun opiskelijavalinnat on tehty. Ohjelmassa on valittavien opiskelijoiden pelaajaprofiilien mukaisesti todennäköisesti CS:GO ja muut yleisimmät esports-pelit (Dota, LOL), joissa lukion joukkueet pelaavat kisoja ja mahdollisesti suunnitteilla olevaa oppilaitossarjaa.

Pelivalmennusta varten koulussa on valmennusluokka ja pelitaktiikan harjoitustiloja. Jälkipelit tiimit voivat pelata oppilaskunnan yhteisellä klubilla. Koulu huolehtii perustason pelikoneiden hankinnasta. Voit halutessasi tuoda myös oman koneesi mukanasi.

Sasky esports

Lisätietoja

Annamme mielellämme lisätietoja asiasta. Voit myös tulla tutustumaan urheiluvalmennukseen ja Ruoveden lukioon paikan päälle, ota yhteyttä ja sovi aika:

Tuulia Taalas, apulaisrehtori
puh. 044 787 1403
tuulia.taalas(at)sasky.fi