Ruokailu ja asuminen Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa

Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskelijat saavat jokaisena koulupäivänä maksuttoman koululounaan Vammalan ammattikoulun ruokalassa.  

Ruokailuaika on maanantaista perjantaihin klo 10.40 – 12.15. 
Ruokalistan löydät täältä.

Erityisruokavaliosta (allergiat, gluteeniton jne.) tulee toimittaa lääkärintodistus keittiön emännälle. 

Asuntola Sastamalassa

Sastamalassa Vammalan ammattikoulun piha-alueella sijaitsevassa asuntolassa on paikka noin 80 hengelle. Asuntolaan kuuluu kaksi rakennusta; kerrostalo ja rivitalo. Opiskelija voi hakea asuntolapaikkaa aina lukuvuodeksi kerrallaan. Asuntola on tarkoitettu Vammalan ammattikoulun ja Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskelijoille.

Asuminen sinänsä on maksutonta, mutta perimme 80 €:n suuruisen avainpanttimaksun; pantti palautetaan, kun luovutat avaimen ja huone on omalta osaltasi moitteettomassa kunnossa. 

Ensisijalla asuntolapaikan saajiksi ovat alaikäiset opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka ja vaikeat kulkuyhteydet oppilaitokseen. Asuntolassa saa asua lähiopetuspäivien aikana. Muusta asumisesta sovitaan aina erikseen. Asuntolan asukkaalla pitää olla vakituinen osoite omassa kotikunnassaan. 

Asuminen asuntolassa on vain osittain ohjattua ja ohjauksesta vastaa asuntolanohjaaja. Huomioithan, että asuntolassa ei ole henkilökuntaa ympärivuorokautisesti paikalla, joten asuntola-asuminen edellyttää kykyä itsenäiseen asumiseen ja vastuunkantoon. Edellytämme asukkaalta kykyä huolehtia itsestään ja ympäristöstään.

Kerrostalolla on samassa kerroksessa kuusi huonetta, kaksi keittiötä ja kaksi wc- / pesutilaa. Asuinhuoneissa on tilaa 2-3 henkilölle. Rivitalolla on kaksi kahden hengen huonetta, yhteinen keittiö ja wc- / pesutilat.

Asuntolassa on myös kaksi yhteistä kerhotilaa, joissa voi mm. pelailla pingistä, biljardia ja pleikkaria. Myös pyykin peseminen, kuivaaminen ja silittäminen on mahdollista. Urheilumahdollisuuksia on asuntolassa ja sen lähettyvillä.

Asukkaalla pitää olla valmiudet yhteisölliseen asumiseen ja hänen tulee sitoutua asuntolan järjestyssääntöihin. Alaikäisen kohdalla myös huoltaja on velvollinen valvomaan opiskelijan asuntolassa asumista sekä sääntöjen noudattamista.

Lisätietoja:
Laura Ahola, asuntolanohjaaja,
puh. 050 343 1895

Saskylaisten yhteystiedot löydät täältä