Pisama-kuvataidekoulu täyttää 20 vuotta

Sasky Petäjä-opistossa toimiva kuvataidekoulu Pisama täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Merkkipaalun kunniaksi järjestetään juhlanäyttely, jonka ensimmäinen osa on nähtävillä opiston Kankaanpään toimipisteessä marraskuun loppuun asti. Näyttelyyn on koottu töitä opiston alkutaipaleen aikana opiskelleilta oppilailta, töitä näyttelyyn etsittiin somen kautta. Toinen osa juhlanäyttelystä järjestetään keväällä 2024 ja siihen kootaan töitä Pisamassa tällä hetkellä opiskelevilta nuorilta ja lapsilta.

Abstrakti, värikäs taideteos.
Nykyään kuvataiteilijana toimivan Riikka Korpelan digitaalista taidetta

Kuvataidekasvatus tukee vahvasti lapsen ja nuoren kasvua

Kuvataidekasvatuksella on suuri merkitys lapsille ja nuorille. Se vahvistaa ja syventää itsetuntemusta ja auttaa kasvattamaan herkkyyttä. Kuvataidekoulu Pisamassa lapset ja nuoret voivat turvallisessa ympäristössä kokeilla, oivaltaa ja myös erehtyä osana oppimista. Tärkeintä on nauttia ja iloita tekemisestä.

Opetuksessa tutkitaan erilaisia luonnonympäristöjä, rakennettuja ympäristöjä, esineympäristöjä, mediaympäristöjä ja visuaalisia osakulttuureja. Eri materiaaleja ja tekniikoita opetellaan käyttämään monipuolisesti.

Sisällöissä ja opetustavoissa huomioidaan oppilaiden ikä ja kehitysvaihe

Pisaman opetus perustuu Opetushallituksen laatimiin kuvataiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin. Opetuksen sisällöt ja opetustavat on suunniteltu oppilaiden ikä ja kehitysvaihe huomioon ottaen. Opetuskokonaisuudesta toiseen edetessä tavoitteet ja sisällöt monipuolistuvat ja syvenevät. Kuvataidekoulu Pisamassa esiopetus on suunnattu 6–7-vuotiaille ja yhteiset opinnot voi aloittaa 7–8-vuotiaana. Kun yhteiset opinnon on suoritettu, voi noin 12–13-vuotiaana siirtyä teemaopintojen pariin. Pisaman opiskelijoiden ikähaarukka on 6-vuotiaista liki 20-vuotiaisiin. Kuvataidekoulun opettajat ovat taideopettajia tai pedagogiset opinnot suorittaneita kuvataiteilijoita.

Keraaminen pienoisveistos, jossa eläinhahmo makaa puupalikan päällä.
Veli-Matti Lahdenniemen keramiikkaa

Opetusta Kankaanpään lisäksi myös Parkanossa ja Hämeenkyrössä

Lasten kuvataideopetuksella on pitkät perinteet Kankaanpäässä, jossa kansalaisopisto on tarjonnut kuvataiteen opetusta lapsille ja nuorille vapaan sivistystyön kursseina jo kymmeniä vuosia. Kankaanpään lisäksi kuvataidekoulu Pisaman opetussuunnitelman mukaista opetusta annetaan myös Parkanossa ja Hämeenkyrössä Sasky Petäjä-opistossa.

Juhlanäyttelyn tiedot

Aika

6.-30.11.2023
ma klo 10-18
ti-ke klo 10-15
to klo 18-20.30

Paikka

Sasky Petäjä-opiston Kankaanpään toimipisteen aulatilat, Jämintie 2 C, Kankaanpää

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!

Lisää kuvia näyttelystä löytyy julkaisusta Saskyn Facebook -sivulla.