Virtuaalikierros Saskyn IDEA-kampuksella

Koska Venäjän ja Suomen rajat ovat toistaiseksi vielä kiinni tavalliselta matkailuliikenteeltä, niin päätimme kutsua venäläisiä yhteistyökumppaneitamme vierailemaan Saskyn IDEA-kampuksella virtuaalisesti. Järjestimme livestriimatun tutustumiskierroksen Ikaalisissa 26.10., kierroksen vetäjinä toimivat Ikatan opiskelijat ja kv-tutorit Nadja ja Harri. Kierroksen aikana yleisö pääsi tutustumaan IDEA-kampuksen aloihin, rakennuksiin ja tiloihin. Käytännön työnäytöksiä seuraamalla päästiin näkemään myös arjen työskentelyä osastoilla.  

Kierros toteutettiin Teams:n välityksellä, työvälineinä käytettiin gimbaalia (käsivakaaja), kännykkää sekä kahta pientä langatonta mikrofonia. Oli mielenkiintoista ja innostavaa päästä järjestämään tämäntyyppinen kansainvälisyystapahtuma.

Pietarin päässä kierroksen osallistui neljän ammatillisen oppilaitoksen (puu-, metalli-, kulttuuri- ja restaurointiala) sekä yhden lukion henkilöstön edustajia ja opiskelijoita. Kierroksen kuvaajana ja tulkkina Ikaalisissa toimi Saskyn kv-assistentti Nikolay Karpov.

Heti kierroksen jälkeen saatiin siitä positiivisia palautteita erityisesti venäläisiltä opiskelijoilta. Innostus levisi myös yli rajojen – esimerkiksi Pietarin puualan oppilaitoksen opiskelijat ovat innostuneet järjestämään vastaavan livestriimatun kierroksen omassa oppilaitoksessaan. Näin myös Saskyn väki saa mahdollisuuden tutustua virtuaalisesti yhteistyöoppilaitoksen toimintaan. Teknologian avulla on siis mahdollista tehdä myös kansainvälistä yhteistyötä entistä monipuolisemmin.

Kiitos kaikille virtuaalikierroksen tekoon osallistuneille, erityisesti opiskelijoille Nadjalle ja Harrille heidän työpanoksestaan päivän onnistumisessa!

Kaksi miestä ja yksi nainen kuvan etualalla, toisella miehellä kädessään mikrofoni, henkilöiden taustalla esittelyteline, jossa teksti Ikaalisen IDEA-kampus, taustalla näkyy moderni oppilaitoksen aulatila.
Virtuaalikierroksen toteuttaneet Nikolay (vas.), Harri ja Nadja

Lisää tietoa yhteistyöstä venäläisten oppilaitosten kanssa