Siirry sisältöön

AGCO Powerin lahjoittama työstökeskus Hämeenkyröön

AGCO Powerin lahjoittama metallin työstökeskus on otettu opetuskäyttöön Hämeenkyrössä

AGCO Power Oy(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) on lahjoittanut Saskylle metallintyöstökeskuksen opetuskäyttöön. Työstökeskus on sijoitettu Saskyn Ammatti-instituutti Iisakin kone- ja tuotantotekniikan tiloihin Hämeenkyröön ja on otettu käyttöön syksyn 2022 aikana. 22.12.2022 esittelimme median edustajille työstökeskusta sekä kerroimme laajemminkin yhteistyöstä Saskyn ja AGCO Powerin välillä.

Saskyn Ammatti-instituutti Iisakista valmistuneet ja nyt AGCO Powerilla työskentelevät Johanna Kotti ja Karoliina Kallio kertoivat opiskelupolustaan ja työllistymisestään. Lisäksi paikalla olivat mm. AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala, kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti, Saskyn Luoteis-Pirkanmaan oppilaitosten rehtori Joni Liukkonen ja Saskyn Ammatti-instituutti Iisakin kone- ja tuotantotekniikan opettaja Esko Koskiniemi.

Toimittaja haastattelee neljää mieshenkilöä.
AGCO Powerin ja Saskyn yhteistyötä esiteltiin median edustajille Hämeenkyrössä. Toimittajan haastateltavana Juha Tervala, Esko Koskiniemi, Antti Lahti ja Joni Liukkonen.

Työstökeskus sai oppilaitoksen tiloissa uuden elämän

Kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti kiitti hienosta yhteistyöstä ja totesi sen olevan erittäin tärkeää koulutuksen järjestäjän näkökulmasta. Toimitusjohtaja Juha Tervala kertoi, että osaavista tekijöistä on kone- ja tuotantotekniikan yrityksissä Pirkanmaalla kova tarve, niin kokonaan uusien työntekijöiden osalta kuin eläköityvien työntekijöidenkin tilalle tuotannon jatkumisen ja tehostamisen varmistamiseksi. Pitkäaikaisen ja tiiviin oppilaitosyhteistyön ansiosta AGCO Power on saanut Saskyn opiskelijoista hyviä ja motivoituneita työntekijöitä yritykseen. Tervala oli iloinen myös siitä, että tehtaalta käytöstä poistettu työstökeskus on nyt saanut uuden elämän oppilaitoksessa ja totesi, että yhteistyötä voidaan työstökeskuksen osalta jatkaa myös tulevaisuudessa esim. varaosien suhteen. Kone- ja tuotantotekniikan opettaja Esko Koskiniemi kertoi, että tätä on jo tehtykin ja yritykseltä on saatu käyttöön paljon koneessa tarvittavia osia.

Sujuvasti vakituiseen työpaikkaan heti valmistumisen jälkeen

Johanna Kontti ja Karoliina Kallio valmistuivat koneistajiksi Saskyn Ammatti-instituutti Iisakista joulukuussa ja aloittivat molemmat vakituisessa työsuhteessa AGCO Powerilla saman tien. Ennen valmistumistaan molemmat olivat olleet yrityksessä koulutussopimusjaksolla ja kesätöissä, joten työpaikka oli opintojen ajalta jo entuudestaan tuttu ja siirtyminen opiskelusta työelämään sujuvaa. Johanna ja Karoliina kertoivat, että heidät oli otettu tehtaalla jo koulutussopimusjaksolla erittäin hyvin vastaan. He myös kokivat, että yrityksen työntekijät eivät opettaneet heille vain ammattiin liittyviä asioita, vaan myös kouluttivat heistä itselleen tulevaisuuden työkavereita. Molemmat kehuivat yrityksen avointa ilmapiiriä sekä sitä, että kaikesta saa kysyä eikä kaikkea vielä uutena työntekijänä tarvitse tietää.

Kaksi henkilöä AGCO Powerin työvaatteissa metallin työstökeskuksen edessä.
Johanna Kotti (vas.) ja Karoliina Kallio valmistuivat joulukuussa koneistajiksi ja saivat heti vakituisen työpaikan AGCO Powerilta.

Aikuisopiskelijana nopeasti uuteen ammattiin

Johanna ja Karoliina ovat molemmat aiemmalta koulutukseltaan lähihoitajia ja olivat ennen metallialalle siirtymistä tehneet sosiaali- ja terveysalalla töitä useamman vuoden, viimeisimmät vuodet samassa työpaikassa. Uuden alan ja opiskelupaikan valintaan vaikuttivat mm. se, että tiedossa olisi vakituinen työpaikka ja että oppilaitos sijaitsi omalla paikkakunnalla. Molemmat saivat opintonsa suoritettua hyvin nopeasti, vajaassa 1,5 vuodessa ja olivat erittäin tyytyväisiä siihen, että lähtivät aikuisena kouluttautumaan uuteen ammattiin.

Yhteistyötä jo vuosien ajan

Sasky ja AGCO Power ovat jo aiemminkin tehneet vahvaa yhteistyötä mm. opiskelijoiden ja opettajien työelämäjaksojen puitteissa. Sasky ja AGCO Power ovat kehittäneet yhdessä myös ammatillisten opintojen x + y -mallia, jossa opiskelija on työpaikalla opintojen viimeisen vuoden kokonaan ja suorittaa samalla opinnot loppuun oppisopimuksella.

AGCO Power(siirryt toiseen palveluun) on 80 vuotta Nokian Linnavuoressa toiminut dieselmoottoritehdas. Yrityksen tuottamat moottorit toimivat voimanlähteenä useissa maailman johtavissa traktorimerkeissä ja muissa maatalouskoneissa. Linnavuoressa sijaitseva tehdas valmistaa vuodessa noin 30 000 dieselmoottoria, henkilöstön määrä on noin 900. Saskylla on useita teknologiateollisuuden yritysten kanssa yhdessä hankittuja koneita opetuskäytössä toiminta-alueellaan.

Lisää kuvia 22.12.2022 mediatilaisuudesta löydät Saskyn Facebook- sivuilta(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan).