Siirry sisältöön

Kansainvälisyys

Kansainvälisyys Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa

Kansainvälisyys avaa uusia mahdollisuuksia myös ammatillisessa koulutuksessa. Kansainvälinen toiminta kehittää kielitaitoa ja antaa valmiuksia toimia erilaisissa monikulttuurisissa ympäristöissä.

Kansainvälisyys antaa paljon uusia kokemuksia ja on avannut jopa työllistymismahdollisuuksia ulkomailla. Eri kulttuurien tuntemuksesta on hyötyä myös kotimaan työmarkkinoilla.

Maailma kutsuu – miten sinä vastaat?

Ulkomaille vaihtoon tai opiskelemaan

Opiskelijat voivat suorittaa opintojensa aikana koulutussopimusjakson ulkomailla. Lisäksi joillain aloilla on Euroopassa yhteistyöoppilaitoksia, joihin opiskelijat voivat hakea kansainväliselle vaihtojaksolle.

Eurooppaan suuntautuvaa liikkuvuutta rahoitetaan Erasmus+ -ohjelmasta.

Miksi lähteä Erasmus+ -vaihtoon Eurooppaan?

Tutustu Terveisiä Erasmus + -videoihin, joissa aiemmin vaihdossa olleet opiskelijamme kertovat, miksi kannatti lähteä (videot avautuvat uuteen välilehteen eivätkä kaikilta osin sisällä tekstitystä).

Saskyn opiskelijoiden raportteja vaihtojaksoista.

Lisää tietoa Saskyn kansainvälisyystoiminnasta

Kysy lisää kansainvälisyydestä

Ikatan opiskelijoista n. 20% osallistuu jollakin tavalla kansainvälisyystoimintaan opintojensa aikana. Noin 15 – 20 opiskelijaa suorittaa vuosittain pidemmän koulutussopimusjakson ulkomailla. Lisäksi joillakin ammattialoilla on Euroopassa yhteistyöoppilaitoksia, joihin opiskelijat voivat hakea kansainvälisyysvaihtoon. 

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen, Ikatan kansainvälisyysvastaavana toimii Heli Silvennoinen, ota häneen rohkeasti yhteyttä, jos haluat tietää lisää!

Yleensä keväisin Ikatalle saapuu vaihto-opiskelijoita ulkomailta. Tämä antaa kaikille Ikatan opiskelijoille mahdollisuuden osallistua kansainvälisyystoimintaan kv-tutorina ja suorittaa siinä ohessa opintoja hauskalla tavalla. Kv-tutortoiminta tarkoittaa sitä, että kv-tutorit tarjoavat tukea ja laativat ohjelmaa vieraille, jotta vaihto-opiskelijat eivät tuntisi itseään yksinäisiksi vieraassa maassa. 

Kv-tutorointiin on yleensä kuulunut esim. Ikaalisten kaupungin ja oppilaitoksen esittelyä vieraille, avustamista käytännön asioissa, yhteisiä illanviettoja vastavuoroisesti ruokakulttuureihin tutustuen. Usein vieraat ovatkin kiitelleet, että koko koulu toivottaa heidät tervetulleiksi, mutta myös kv-tutorit ovat itse kokeneet toiminnan erittäin antoisaksi. 

Jos kiinnostuit kv-tutortoiminnasta, kysy lisää Heli Silvennoiselta, heli.silvennoinen(at)sasky.fi. 

Saskyn kansainvälisyysasioista vastaavien yhteystiedot löydät täältä