Siirry sisältöön

Hakeminen opiskelijaksi Saskyyn

Lähikuvassa henkilö on laittanut kätensä farkun taskuun. Henkilöllä on vaaleansiniset farkut ja sinivalkoraidallinen paita.

Saskyyn voit hakea opiskelemaan joko yhteishaussa Opintopolun kautta(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) (linkki avautuu uuteen välilehteen) tai jatkuvassa haussa suoraan oppilaitokseen. Saskyn oppilaitosten opinto-ohjaajat neuvovat ja opastavat hakemisessa tarvittaessa. Apua saat myös Saskyn hakija- ja uraohjauspalvelusta, Sasky Avaimesta.

Jo hakuvaiheessa tavoitteena on selvittää sinulle sopiva koulutus ja koulutuksen vaativuustaso. Sopivan koulutuksen valinnassa huomioidaan osaaminen, jota sinulla jo on. Tällaista aiemmin hankittua osaamista sinulle on saattanut kertyä esimerkiksi työelämässä, harrastuksissa, vapaaehtoistyössä tai järjestötoiminnassa.

Yhteishaku

Jos olet juuri päättänyt peruskoulun, kymppiluokan tai tutkintokoulutukseen valmentavan-TUVA-koulutuksen, haet ensisijaisesti yhteishaussa . Yhteishaun lisäksi voit hakea myös jatkuvassa haussa, jos siellä on tarjolla sinulle sopiva koulutus.

Jatkuva haku

Jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. SASKY koulutuskuntayhtymän jatkuvassa haussa voit hakea kaikkiin tutkintoihin tai tutkinnonosiin koulutustarjonnastamme.

Jatkuvassa haussa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan.

Nettisivujemme koulutushausta löydät kaikki ne Saskyn koulutukset, joihin on tällä hetkellä mahdollista hakea. Voit etsiä koulutusta nimellä tai suodattaa hakutulosta paikkakunnan, koulutustyypin tai hakutyypin mukaan. Jos et löydä etsimääsi tai kaipaat lisätietoa, niin voit aina ottaa meihin yhteyttä. Saskylaisten yhteystiedot löytyvät sivuiltamme.