Siirry sisältöön

Eläinlääketieteen linja

Ruoveden lukion eläinlääketieteen painotuslinja

Ruoveden lukion eläinlääketieteellinen painotuslinja valmentaa jo lukioaikana eläinlääketieteellisiin opintoihin. Linja sopii myös lääketieteellisiin opintoihin aikoville. Osana lukio-opintoja järjestetään eläinlääketieteellisiin ja lääketieteellisiin opintoihin ohjaavaa ja valmentavaa opetusta.

Opintoihin sisältyy tutustumista eläinlääkärin työhön, työkursseja alalle painotettavista aineista sekä kenttäkurssi Tarton maatalousyliopistossa.

Ruovedellä on tarjolla edullisia ja mukavia asuntoja opiskelijoille. Opiskelijoiden tukena on koulun oma asumisen tukihenkilö. Eläinlääketieteelliset opinnot on mahdollista yhdistää ratsastusopintoihin.

Eläinlääketieteelliselle painotuslinjalle hakeminen

Eläinlääketieteelliselle painotuslinjalle otetaan enintään 20 opiskelijaa. Pääsyvaatimuksena on perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvona vähintään 8.0.

Ruoveden lukion eläinlääketieteelliselle painotuslinjalle haetaan keväisin yhteisvalinnassa. Hakija täyttää Opintopolussa sähköisen yhteishakulomakkeen. Sen lisäksi hakijan tulee täyttää seuraavat lomakkeet:

Koululle tulee toimittaa lisäksi motivaatiokirje, jossa kerrot opiskelumenestyksestäsi, motivaatiostasi ja perustelusi eläinlääketieteelliselle linjalle hakeutumiseen. Lisäksi voit toimittaa harrastuneisuuttasi ilmaisevia muita todistuksia tai liitteitä.

Täytetyt lomakkeet ja motivaatiokirje tulee lähettää yhteishaun loppuun mennessä postilla osoitteeseen:

Ruoveden lukio
Kuruntie 6
34600 Ruovesi

tai sähköpostilla osoitteeseen: ruovedenlukio(at)sasky.fi

Opiskelijavalinta tehdään perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvoon ja motivaatiokirjeeseen perustuen.

Voit hakea opiskelijaksi myös lukuvuoden aikana erillisellä hakemuksella jatkuvassa haussa ottamalla yhteyttä tuulia.taalas(at)sasky.fi.

Lisätietoja

Annamme mielellämme lisätietoja asiasta, ota yhteyttä:
Tuulia Taalas, apulaisrehtori
puh. 044 787 1403
tuulia.taalas(at)sasky.fi