Siirry sisältöön

Oppisopimus

Oppisopimus

Tästä osioista löydät tärkeätä tietoa oppisopimuksesta opiskelijalle, työnantajalle tai yrittäjälle. Oppisopimuksella kouluttautuessa valtaosa asioista opitaan työpaikalla työtä tekemällä.

Jos olet jo Saskyn opiskelija ja haluat siirtyä opintojesi aikana oppisopimusopiskelijaksi, ole yhteydessä omaan vastuuopettajaasi.

Lisätietoa Saskyn oppisopimuskoulutustarjonnasta.

Saskylla on laajennettu oppisopimuskoulutuksen lupa eli meillä voit suorittaa oppisopimuksella minkä tahansa ammatillisen tutkinnon. Täältä löydät valtakunnalliset tutkinnon perusteet(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) (linkki avautuu uuteen välilehteen) kaikkiin tutkintoihin. Lisää tietoa löytyy myös Opintopolusta(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) ja Oppisopimus(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) -sivustolta (linkit avautuvat uuteen välilehteen).

Oppisopimuksen osapuolet

Osapuolina toimivat opiskelija, työnantaja ja oppisopimustoimija. Osapuolten kesken laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

HOKS:ssa sovitaan:

Osaamista voidaan hankkia oman työtehtävän lisäksi oppilaitoksen monimuotoisissa opinnoissa, muissa oppimisympäristöissä tai harrastuneisuuden kautta.

Opiskelija

Työnantaja

Yrittäjä

Työpaikkaohjaaja/mentori

Katso lisää Ohjaan.fi -sivustolta(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) (linkki avautuu uuteen välilehteen) .

Oppisopimuksessa sovittavat muut asiat

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle pääsääntöisesti maksutonta. Työnantaja ja opiskelija sopivat koulupäivien palkallisuudesta / palkattomuudesta sekä matka- ja majoituskorvauksista. Jos työnantaja ei maksa näitä, niin opiskelija on oikeutettu opintososiaalisiin etuuksiin sekä matkakorvauksiin.

Opintososiaaliset etuudet tulee hakea mahdollisimman nopeasti, kuitenkin viimeistään saman vuoden aikana.

Opintososiaaliset edut:

Työnantajalle/mentorille maksettavat koulutuskorvaukset sovitaan tapauskohtaisesti sopimuksen solmimisen yhteydessä. Työnantaja voi hakea alueensa TE-toimijalta palkkatukea työttömän työnhakijan palkkakuluihin. Oppisopimustoimija antaa lausunnon tarvittaessa.    

Ota yhteyttä

Oppisopimussihteeri Terhi Suontaka,
puh, 050 344 4767

Oppisopimussihteeri Raisa Aoki,
puh. 040 195 6205

Koulutuspäällikkö Susanna Pirttinen,
puh. 044 560 4518

Koulutuspäällikkö Marja Kivivuori
puh. 040 480 6658

Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)sasky.fi
Koko henkilöstön yhteystiedot löydät täältä.