Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos

Saskyn Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos (TKTO) tarjoaa koulutusta taideteollisuusalalla. Oppilaitoksessa valmistut artesaaniksi – voit valita jalometallialan, kaiverrusalan, lavasterakentajan tai sisustusalan opinnot. Lisäksi koulussa järjestetään myös jalometallialan ammattitutkintoon johtavaa koulutusta.  

Inspiroiva luovien alojen oppilaitos

Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos sijaitsee Sastamalan keskustassa. Koulu sopii kädentaidoista kiinnostuneelle opiskelijalle, joka haluaa kehittää omia taitojaan ja valmistua taideteollisuusalan ammattilaiseksi, artesaaniksi. 

Oppilaitoksen yhteydessä toimii osuuskunta Craft & Design, jonka kautta opiskelijat oppivat myymään ja markkinoimaan omaa osaamistaan. Osuuskunta valmentaa opiskelijoita myös yrittäjyyteen. 

Saskylla on Sastamalassa myös maksuton opiskelija-asuntola. 

Tule opiskelemaan artesaaniksi

Saskyssa Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa voit suorittaa taideteollisuusalan perustutkinnon ja valmistua artesaaniksi seuraavilla ammattialoilla: 

Lisää tietoa koulutuksistamme.

Koulutuksiin haetaan joko yhteishaussa Opintopolun  kautta tai jatkuvassa haussa.

Seuraavista linkeistä löydät lisää tietoa hakemisesta ja opiskelijavalinnasta. Vapaita opiskelupaikkoja voit kysyä lukuvuoden aikana opinto-ohjaajalta, jonka yhteystiedot löydät täältä. Voit myös tulla tutustumaan oppilaitokseen, kerromme mielellämme lisää. 

Lentopallolinja

Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskelijana sinulla on mahdollisuus myös yhdistää tavoitteellinen lentopalloharrastus ja ammatilliset opinnot lentopallolinjalla.

Olemme täällä opiskelijoita varten

Oppilaitoksessa opiskelijoita monissa käytännön asioissa auttavat opintotoimisto, opinto-ohjaaja, koulutusohjaaja ja muut opiskelijahuollon henkilöt. Löydät heidän yhteystietonsa täältä

Opiskelijat saavat koulupäivinä maksuttoman lounaan Vammalan ammattikoulun ruokalassa.

Tule mukaan osaavaan joukkoomme Saskyyn Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitokseen! 

Yhteystiedot

Sasky / Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos 

Käyntiosoite: 

Sastamalankatu 2 

38210 Sastamala 

Postiosoite: 

Ratakatu 36
38210 Sastamala 

Puh. 040 653 4770 (toimisto) 

Henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä